Tolgahan Acar'dan olay sözler: "Yabancılar yapınca profesyonel, biz yapınca hain oluyoruz"

20.06.2019 - 14:20 | Son Güncellenme: 20.06.2019 - 17:20

Tolgahan Acar'dan olay sözler: "Yabancılar yapınca profesyonel, biz yapınca hain oluyoruz"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor ile yolları ayrılan kaleci ve Denizlispor ile anlaşma sağlayan Tolgahan Acar, kariyer planlaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Acar, Süper Lig’de kariyerine devam edeceğini açıklarken, yerli-yabancı futbolcu tartışması hakkında da dikkat çeken sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Tolgahan Acar’ın açıklamaları şu şekilde:

"Sivasspor bana çok şey kattı, bir kırgınlığım yok"

- Sivasspor ile yolların ayrıldı. Herhangi bir kırgınlığın var mı Sivasspor'a?

Şu anda tatildeyim. Kızımın arkasından koşturuyorum. Günlerim güzel geçiyor. Sivasspor’a herhangi bir kırgınlığım yok. Futbolda da seçme ve seçilme hakkı vardır. Hocamız takdir etmiş. Başka fikirleri varmış. Saygı duyarım. Sivasspor’da çok güzel senelerim oldu. Herkes bizi orada bağrına bastı. Futbolda ayrılıklar oluyor. En azından tercih ediliyorum. Sivasspor bana Süper Lig’de oynama şansı verdi. Şu anda Süper Lig kulüplerinden teklifler alıyorum. Sivasspor’a çok teşekkür ediyorum. Bana çok şey kattı.

Tolgahan Acar'dan canlı yayında transfer açıklaması

-Gelecek sezon Tolgahan'ı hangi takımda izleyeceğiz? Kaç yıllık anlaşma yaptın yeni kulübünle?


Anlayışınızı bekleyerek kulüp ismi vermek istemiyorum. 3 tane Süper Lig kulübünden teklifler aldım. 3’ü de iddialı. 2’si ligimize yeni çıkmış takımlardan. Diğeri de ligi iyi bir noktada bitirmiş bir takım. Cuma günü açıklanmış olacak. Kariyerime çok iyi şeyler katabileceğini düşündüğüm bir kulüp. Kariyerimde köklü kulüplerde oynamak istemişimdir. Büyük ihtimalle  2 yıllık bir sözleşme imzalayacağız. Ondan sonra bir 3 yıl daha Süper Lig’de oynamayı düşünüyorum.

Tolgahan Acar: "38 yaşına kadar futbol oynamak istiyorum"

-1986 doğumlusun. Kaç yıl daha futbola devam etmek istiyorsun?

38 yaşına kadar üst düzey oynamayı düşünüyorum. Bu konuda da kendime dikkat eden bir kaleciyim. Yeni takımımdaki sözleşme bitince tekrar uzatacağımızı düşünüyorum tabi ki.

Tolgahan Acar: "Yabancı futbolcuya karşı değilim"

-Yöneticilerin yerli ve yabancı futbolculara yönelik yaklaşmalarına gelelim. Ödemelerde bu konuda bazen bir ayrım görüyorum. Bu konudaki fikrin nedir?

Yerli futbolculara, ‘Sen bizdensin. Ödemeni sonra yaparız’ yaklaşımını hoş karşılamıyorum. Ben kaliteli yabancılara karşı değilim. Mesela Sivasspor’da yabancı ve kaliteli oyuncular vardı. Kone ve Robinho gibi üst düzey isimler de gelmişti. 7-8 yıl önce televizyondan izleyip hayranlık duyduğunuz bir oyuncu ile aynı soyunma odasını paylaşıyorsunuz.

Tolgahan Acar: "Yabancılar şikayet edince profesyonel, yerliler edince hain ilan ediliyor"

Türkiye’de öncelik her zaman yabancıdan yana. Böyle bir gerçeklik var. Yabancı futbolcu, alacağı sebebiyle TFF’ye şikayet edince profesyonel oluyor. Türk futbolcu şikayete gidince hain ilan oluyor. Aslında yerli futbolcularda da hatalar var. Biz de profesyonel olmalıyız. Duygusal bir millet olduğumuz için önüne geçemiyoruz. Yabancılar öyle değil. Hain ilan edilsek de profesyonel olmamız lazım. Kone, Robinho gibi isimlerden bunları öğrendik.

NOT: Röportaj, 20 Haziran 2019 Perşembe günü (Dün) yapılmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler