Tolgay Arslan yılın oyuncusu oldu

Ali Bozkurt
15.05.2024 - 00:11 | Son Güncellenme: 15.05.2024 - 00:15

Son Dakika Haberleri: Avustralya A-League ekiplerinden Melbourne City’de top koşturan Tolgay Arslan takımında yılın oyuncusu seçildi. Detaylar...

Tolgay Arslan yılın oyuncusu oldu

AJANSSPOR HABER

Ülkemizde Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları altında geçirdiği sezonlarla bilinen Tolgay Arslan kariyerine Avustralya’da devam ediyor. Fenerbahçe’den ayrılığının ardından bedelsiz bir şekilde Serie A ekiplerinden Udinese’ye transfer olan futbolcu İtalya’da geçirdiği iki sezonun ardından futbol hayatına Avustralya’nın Melbourne City takımında devam etme kararı aldı. Arslan, takımında bu sezon gösterdiği performansla takım arkadaşlarının oyuyla yılın oyuncusu seçildi.  

Ödüllere ambargo koydu

Takım ödüllerinin verildiği gece üç ödül birden alan Tolgay Arslan yılın oyuncusu ödülünün yanında Scott Jamieson Madalyası’nı kazanırken attığı 19 golle takımın en skorer ismi olarak Altın Ayakkabı ödülünü de kazandı.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Melbourne City formasıyla Avustralya A-League, Avustralya Kupası ve Asya Şampiyonlar Ligi olmak üzere üç kulvarda toplam 34 maça çıkan orta saha oyuncusu çıktığı bu maçlarda 19 gol atarken 7’de gol pası verdi.

“Umarım ödül dolabın vardır”

Takımın ödül gecesinde üç ödül almayı başaran Türk asıllı Alman futbolcu için Melbourne City resmi hesabı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Umarım büyük bir ödül dolabın vardır Tolgay” ifadelerini kullandı.

Eski takımına sportif direktör olacak

Geçtiğimiz günlerde İtalyan basınından 33 yaşındaki futbolcu için şok bir iddia ortaya atıldı. İtalyan basını Serie A’da küme düşmeme mücadelesi veren Udinese’nin eski oyuncusu Tolgay Arslan’ı takımın başına sportif direktör olarak getirmek istediğini dile getirdi. Udinese şuanki sportif direktörü Balzaretti ile yollarını ayırması durumunda Tolgay Arslan’a teklifte bulunacak. 

Sözleşmesi bulunuyor

Türk asıllı Alman futbolcunun 2025’in Haziran ayına kadar sözleşmesinin bulunmasında dolayı İtalyan ekibi Tolgay’ı futbolcu olarak transfer edip bir sezon sportif direktörlüğe hazırlamak istiyor. Bir sene daha Udinese forması giyecek olan Tolgay Arslan bir senenin ardından sportif direktörlük koltuğuna oturacak.

Senin için hazırladığımız haberler