Tolgay Arslan'a bir haller oldu! Kariyerinde ilk kez o listeye girdi

Özgür Koç
14.04.2024 - 11:29 | Son Güncellenme: 14.04.2024 - 11:56

Kariyerini Avustralya ekibi Melbourne City sürdüren Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Tolgay Arslan takımının 8-0 kazandığı maçta şov yaptı. Detaylar haberimizde...

Tolgay Arslan'a bir haller oldu! Kariyerinde ilk kez o listeye girdi

AJANSSPOR - HABER

Tolgay Arslan'ın formasını giydiği Melbourne City, Avustralya A-Lig'in 24. haftasında, sahasında Perth Glory'yi konuk etti. Ev sahibi takımı kulüp tarihine geçecek bir skora imza atarak rakibini 8-0 mağlup etti. Melbourne City bu sonuçla puanını 33 çıkardı ve 7. sırada yer aldı. Son sıradaki Perth Glory ise 22 puanda kaldı.

Hat-trick yaptı, maçın oyuncusu seçildi

33 yaşındaki orta saha oyuncusu Tolgay Arslan ilk 11'de çıktıp 77 dakika sahada kaldığı maçta 16, 26 ve 73. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaptı 29. dakikada Leo Natel'in attığı golün de asistini yapan tecrübeli futbolcu etkileyici performansıyla "Maçın oyuncusu" seçildi.

Kariyerinde ilk kez gol krallığı listesine girdi

33 yaşındaki futbolcu Perth Glory karşısında attığı golle ligdeki gol sayısını 12'ye, bu sezonki toplam gol sayısını ise 14'e çıkardı. Daha önce Borussia Dortmund altyapısında oynadığı dönemde attığı 30 golle gol kralı olan tecrübeli orta saha, kariyerinde A takım seviyesinde ilk kez gol krallığı listesine girdi. Melbourne Victory'den Bruno Fornaroli'nin 18 golle ilk sırada yer aldığı gol krallığı yarışında Tolgay Arslan 12 golle 5. sırada yer alıyor. Tolgay asist krallığı listesinde ise 2. sırada bulunuyor.

21 gole katkı yaptı

Sezon başında Serie A ekibi Udinese'den bedelsiz olarak Avustralya ekibine transfer olan Tolgay Arslan, bu sezon ligde ve kupada forma giydiği toplam 27 maçta 14 gol, 7 asistlik skor katkısı sağladı. 33 yaşındaki futbolcunun kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Beşiktaş'ta iki şampiyonluk kazandı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Süper Lig'de Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyerken siyah beyazlı formayla iki Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler