Tolgay: "Memlekete gittim, herkes aynı soruyu sordu..."

13.11.2017 - 13:07 | Son Güncellenme: 13.11.2017 - 13:07

Tolgay: "Memlekete gittim, herkes aynı soruyu sordu..."

AJANSSPOR - Beşiktaş'ın orta saha oyuncularından Tolgay Arslan, Beşiktaş TV'ye özel bir röportaj verdi. Siyah-beyazlı futbolcunun yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Son haftalarda istediğim yerde oynadım. Geçen sezon da güzel maçlar çıkarmıştım. Kendimi fit hissediyorum. O mevkide oynadığım maçlarda kendimi rahat hissediyorum. 6-7 sahalardan uzak kaldım. Kampın son günündeydi. Sakatlık da insanı güçlendiriyor. Futbol benim en sevdiğim şey. Bundan daha önemlisi ise benim ailem. 2 tane çocuğum var. Futboldan zevk almaya çalışıyorum ama ailem çok önemli."

"4 hafta önce milli ara vardı. Memlekete gitmiştim. Herkes bana aynı soruyu sordu. Tamam sizin için daha çok şut çekeceğim dedim. Monaco, Göztepe maçlarında daha çok şut çekiyorum, kaleye daha çok yaklaşıyorum. Ama takım arkadaşım daha uygun pozisyonda ise onu tercih ediyorum. Daha çok şut çekeceğim. Hücum oyuncuların gol ihtiyacı var. Gol atınca açılıyorlar. Biz de onlara destek vermeye çalışıyoruz. Orta saha oyuncuları için gol çok önemli değil, takım önemli. Elimizden geleni yapıyoruz."

"Şu anda Beşiktaş ile çok iyi gidiyoruz. Geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde çok tecrübemiz yoktu. Bu sene Beşiktaş’ı herkes daha iyi tanıyor. Bir seviyeye geldik. Bunu da devamlı hale getirmeye çalışıyoruz. Herkes Beşiktaş’ın büyüklüğünden bahsediyor. Beşiktaş büyük takımların arasında giriyor. Şampiyonlar Ligi’nde inşallah turu geçeriz ve güzel bir rakip gelir. En iyi 16 arasında olmak önemli. Hedeflerimden biri de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak."

Geçen sene de son maça kalmıştık. Seneye belki daha iyi oynarız demiştim. Bu sene daha tecrübeli bir takım var. Kalite olarak da rakiplere karşı ezilmedik. İyi olduğumuzu gördük. Geçen seneye göre tek dezavantajımız tecrübeydi. Bu da bu sene geldi.

Hakemler için çarpıcı yorum!

"Öncelikle bizim hakemlerimiz için kolay değil. Türkiye’de çalışmak kolay değil. Her küçük olayda hakemleri konuşuyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde sürekli oynatıyorlar. İnşallah bizim ligde de öyle olur. Oyun durmayınca daha çok zevk alıyoruz. Tabii ki zeminler de farklı. Biz bunları pek konuşmayalım. Ligde herkes orada oynuyor. Ama tabi ki Şampiyonlar Ligi bambaşka bir seviye. Almanya Ligi’nde de oynamıştım. Dünyanın en önemli arenası. Biz kendimizi orada göstermeye  ve ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz."

Avrupa’da da hatalar oluyor. Çok konuşulmuyor. Hakem özür diliyor. Belki de ben öyle gördüm. Her insan hata yapıyor. Ben de hata yapıyorum. Ama hakemin hataları çok konuşuluyor. Bu da onları çok etkiliyor. Onlara da sahip çıkmamız gerekiyor. Maç içinde duygusal olabiliyor futbolcular. Ancak bizim hakemlere sahip çıkmamız lazım.

Nasıl bir gol hayal ediyorum? İnşallah Şampiyonlar Ligi finalinde 25 metreden top 90’a gider. Öyle bir gol hayal ediyorum. Milli Takım konusunda dosyalar mahkemede. Sonuç henüz gelmedi ama olacağına inanıyorum. Umudumu koruyorum. Milli formayı giymeyi umuyorum.

Almanya’da doğdum büyüdüm. Ülkemi pek tanıyamadım. Senede 1 kere gelebiliyordum. İnsanları, ülkeni görmen gerekiyor. Bir tatile gelmekle olacak iş değil. Kalbimle karar verdim. Şimdi milli takımla oynamayı bekliyorum.

Şampiyonlar Ligi’nde oynamaktan çok keyif alıyorum. Monaco maçlarını örnek verebilirim. İki takım açık oynuyor, güzel maçlar oluyor. Gücünü ortaya koyuyorsun. Futbolunu gösteriyorsun. O maçları tüm dünya izliyor.

Takım arkadaşlarımla uyumum iyi. Birkaç senedir beraber oynuyoruz. Kimin ne özelliği var, biliyoruz. Geçen seneye göre takım aynı. Birbirimizi iyi tanıyoruz ve birbirimize saygı duyuyoruz. Maç içinde bize göre bazı şeyler böylelikle daha kolay oluyor. Takım arkadaşını aileden biri olarak görüyorsun. O da senin işini sahada kolaylaştırıyor.

Tek kelimeyle takım arkadaşları...

Atiba : Ahtapot
Quaresma : Trivela
Cenk Tosun : Golcü
Oğuzhan : Yetenek
Pepe : Duvar
Babel : Makine
Şenol Güneş : Baba

"Takım olarak iyi bir takımız. Rakiplerimiz bize karşı daha çok konsantre oluyorlar. Hırslı oynuyorlar. Biz kendi futbolumuzu oynayıp yüzde yüzümüzü takıma verebilirsek daha başarılı olabiliriz. Rakiplerin bizi yenmesi zor. Geçen seneye göre daha iyi oynamalıyız."

Senin için hazırladığımız haberler