MKE Ankaragücü'nde Teknik Direktörlük Görevine Tolunay Kafkas Getirildi

İsa Kethüda
23.03.2023 - 12:12 | Son Güncellenme: 23.03.2023 - 14:28

Son dakika haberleri... Süper Lig takımlarından MKE Ankaragücü'nde Teknik Direktörlük görevine Tolunay Kafkas getirildi. İşte haber ile ilgili detaylar.

MKE Ankaragücü'nde Teknik Direktörlük Görevine Tolunay Kafkas Getirildi

AJANSSPOR-HABER

Tolunay Kafkas imzayı attı

Başkent temsilcisi, son olarak Ümit Milli Takımı çalıştıran Tolunay Kafkas ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

"Toplumsal sabrımız buna yeterli değil"

Teknik direktör Ömer Erdoğan’ın takımdan ayrılmasının ardından bir süre Sedat Ağçay ile devam etmek istediklerini belirten MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, “Türkiye’de uzun soluklu işler pek yapılmıyor. Belki toplumsal yapımızdan, yetişmemizden, kültürümüzden kaynaklanıyor. Bir de Akdeniz ülkesi olduğumuz için sıcak kanlıyız ama uzun vadeli projeler yapamıyoruz. Toplumsal sabrımız da buna yeterli değil” diye konuştu.

"Sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor"

Süper Lig’in tek başkent ekibinin sportif anlamda başarı sağlayamadığını dile getiren MKE Ankaragücü Başkanı Koca, “Sportif başarı haricinde kulübün diğer problemleri ile ilgili şu anda Ankaragücü ligin en iyi 2 ve 3’üncü takımıdır. Ekonomik, imaj ve Ankaragücü camiasının beklediği çok güzel düzeltmeler yaptık. Ne yaparsanız yapın sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor. Şu anki kadroyu kurduğumuzda takımın bu sıralarda olacağını düşünmüyorduk. En azından 7 veya 8’inci sıralarda olacağını düşünüyorduk. İnsana dayalı bir oyun olduğu içi bu sizin elinizde değil.

11 tane futbolcunun sahada mücadelesi ile elde edilen bir sonuç. Bugün de bu sorunu aşmak için tecrübesine inandığımız, güvendiğimiz ve geçmişte birçok başarıya imza atmış Tolunay Kafkas hocamız ile bugün sonuç aşamasına geldik.

"İşin resmi yanı ile 1.5 yıllık sözleşme yapıyoruz"

İşin resmi yanı ile 1.5 yıllık sözleşme yapıyoruz ama biz her zaman hoca başarılı olduğu müddetçe en iyi şekilde taltif edilecektir. Bugün atacağımız bu imza iyi bir başlangıç olur düşüncesi ile mübarek bir ayın ilk günün de imza töreni vesilesi ile bir aradayız" ifadelerine yer verdi.

"200 milyon lira başkanlığı devrediyorum"

Başkan Koca, sarı lacivertli kulübün transfer yasağını kaldırmak için 40 milyon Euro verdiklerini belirterek, “Geldiğimden beri 1 milyar 350 milyon lira bu kulübe sponsorluk ve yönetimden para bulduk. İnşallah bu sezon sonu, bu kulübün futbolcusuna, sağa sola hiçbir borcu kalmayacak. Bu kulüp sezon sonu borçsuz olacak. Kulübün borcu olduğunu söyleyenler getirsinler 200 milyon lira başkanlığı devrediyorum haydi. Sezon bittiğinde hiçbir futbolcunun alacağı kalmayacak” diye konuştu.

Koca, geçtiğimiz aylarda kulübün futbol şube koordinatörlüğü görevinden istifa eden Emre Yıldız’ın hiçbir şekilde kulüpte görev almaya devam etmediğini sözlerine ekledi.

Tolunay Kafkas: "Yüzde 100’ünü Ankaragücü’ne vereceğim"

Futbola Ankaragücü’nün Tandoğan Tesislerinde toprak sahalarda başladığını dile getiren başkent ekibinin yeni teknik direktörü Kafkas, "Böyle büyük bir camianın parçası olmak benim için onur ve gurur meselesi. Kendimin yüzde 99’unu değil yüzde 100’ünü Ankaragücü’ne vereceğim. Umarım 10 günlük ara bize iyi gelecek. Farklı bir Ankaragücü izlettireceğimin sözünü şimdiden camiaya duyuruyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler