Tolunay Kafkas, Marcao-Halil kavgası için sessizliğini bozdu: Asilim, vefalıyım

Cüneyt Muharremoğlu
19.12.2022 - 12:36 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 12:50

Tolunay Kafkas, "Ben asil adamım, vefalıyım" dedi, 2020'de Ümit Milli Takım ile Galatasaray maçının yarıda kalmasına neden olan Halil Dervişoğlu ile Marco kavgasının perde arkasını açıkladı.

Tolunay Kafkas, Marcao-Halil kavgası için sessizliğini bozdu: Asilim, vefalıyım

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'dan bu sezon Sevilla'ya transfer olan Marcao, agresif kişiliğiyle biliniyor. 2021-22 sezonunun açılış maçı olan Giresunspor karşılaşmasında Kerem Aktürkoğlu'na saha içinde yumruk atan ve Türk futbol tarihinin en ağır cezalarından birini alan Brezilyalı futbolcunun bu olaydan önce Galatasaray ile Ümit Milli Takım arasında oynanan karşılaşmada Halil Dervişoğlu'na saldırdığı ortaya çıkmıştı.

Tolunay Kafkas'tan Halil-Marcao kavgası açıklaması

Ekim 2020'de Florya tesislerinde yapılan ve görüntüsü yayınlanmayan Galatasaray- Ümit Milli Takım hazırlık maçı 70. dakikada bitirilmişti. Önce sis nedeniyle yarıda kaldığı söylenen karşılaşmanın Marcao'nun Halil Dervişoğlu'na saldırması sonucu bitirildiği ortaya çıkmıştı. Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 2 yıl sonra konu hakkındaki sessizliğini bozdu.

"Hazırlık maçını sadece Terim kabul etti"

TGRT'de yayınlanan programa katılan Kafkas, Ümit Milli Takım'ın neden Galatasaray ile maç yaptığını şöyle açıkladı: "Çok güçlü bir takımla oynamak istedim. Ben Beşiktaş'ta o dönem görev yapan Sergen Hoca (Sergen Yalçın) ve Fenerbahçe'de Erol Hoca (Erol Bulut)  ile hazırlık maçı için konuştum. Sadece Fatih Terim kabul etti."

İlgini Çekebilir
İnanılmaz olay: Marcao, Kerem'i sahada dövdü
Habere Git

Tolunay Kafkas: Ben asil adamım, vefalıyım

Marcao'nun Halil'e vurmaya çalıştığını belirten Kafkas, "Ben gördüğümü söylüyorum. Ben sahanın içine girdim. Fatih Hoca yukarıdan bağırdı bana. 'Oğlum bırak' dedi. 'Tamam hocam' dedim. Şenol Güneş'in olduğu gibi Fatih Terim'in de yeri bende çok özeldir. Biz evine girdik, çıktık bizi hoca yaptı. Beni Galatasaray'a aldı. Ben asil bir adamım. Vefa asil adamda olur" dedi.

Fatih Terim'den Tolunay Kafkas'a telefon

Kafkas konuşmasına şöyle devam etti: "Maç yarıda kaldı. Ben otobüse bindim. Beni Ümit Davala aradı. 'Fatih hoca seninle konuşmak istiyor' dedi. Bana 'Hocam olur böyle şeyler' denildi. Tabii ağabeyimiz evine girip çıktık. Hiçbir şey kapatmadım ben." 

Kafkas "Burada kapansın, gitsin" demiş

Otobüste yanına Halil Dervişoğlu'nu çağırdığını söyleyen Kafkas, "Halil'e 'Oğlum ne oldu?' dedim. "Hocam beni itmeye çalıştı, vurmaya çalıştı" dedi. 'O zaman neyse çık söyle' dedim. Halil'in babası Trabzonludur. Açın sorun. Halil 'Bir şey olmadı' dedi. 'O zaman böyle açıklama yap' dedim. Otobüse döndüm.. 'Çocuklar olayı büyütmeyelim. Burada kapansın bitsin, gitsin' dedim" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Halil Dervişoğlu'nun babasından transfer açıklaması! "Olmadı..."
Habere Git

"10 sene önceki agresif halim olsa"

"Benim 10 seneki agresif halim olsa orada olay çıkarırdım" diyen Kafkas'ın sözleri, Marcao ve Halil arasında yaşananların söylenden ciddi olduğunu gösterdi. Kafkas'ın vefa kelimesini kullanması ise Terim'in isteğiyle olayın büyütülmediği iddialarını güçlendirdi. 

Halil Dervişoğlu ve Marcao takım arkadaşı oldu

Galatasaray- Ümit Milli Takım arasındaki maçın yarıda kalma sebei olarak hava şartları gösterilmişti. Marcao ile Halil Dervişoğlu arasındaki gerginlik nedeniyle maçın yarım kaldığının anlaşılmasından sonra Galatasaray ve Halil Dervişoğlu sosyal medyadan paylaşım yapmıştı. Dervişoğlu, o dönem "Her futbol maçında olabilecek olaylardan biri yaşanmıştır ama iddia edildiği gibi tokat atma olayı yoktur. Sadece pozisyonun getirdiği itişmeler olmuştur" demişti. Halil Dervişoğlu, daha sonra Galatasaray'a transfer edildi ve Marcao ile takım arkadaşı oldu.

Senin için hazırladığımız haberler