Tolunay Kafkas'ı Brezilya veya Almanya'da Ülkeye Sokmazlar

İsa Kethüda
20.09.2022 - 11:13 | Son Güncellenme: 20.09.2022 - 15:18

Fenerbahçeli İsmail Yüksek'i A Milli Takım'a çağrılması gözleri Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas'a çevirdi. Çünkü Yüksek, ay yıldızın altyapılarına hiç alınmadı.

Tolunay Kafkas'ı Brezilya veya Almanya'da Ülkeye Sokmazlar

AJANSSPOR-HABER

Son olarak Yusuf Demir'in zamanında neden milli takıma kazandırılmadığı tartışmasıyla gündeme gelen ve eleştirilen Genç Milli Takımlar Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'a şimdi de İsmail Yüksek sorusu geldi. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, bu sezon Fenerbahçe ile çıkış yapan 23 yaşındaki orta saha oyuncusunu Faroe Adaları ve Lüksemburg ile oynanacak olan Uluslar Ligi C Grubu maçlarının kadrosuna aldı. Böylece Yüksek, milli takımın altyapılarında hiç forma giymeden A takıma çağrılmış oldu.

Tolunay Kafkas'ı ülkeyi sokmazlar

Gazeteci Bülent Tuncay, bu konuyu sosyal medyada gündemine aldı. Tuncay, Yusuf Özdemir isimli bir takipçisinin kendisine sorduğu soruyu Türkiye Futbol Federasyonu'na yöneltti. Tuncay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Facebook’ta Yusuf Özdemir isimli takipçim mesaj atmış, 'Tolunay Kafkas’a sorar mısınız?” diyor: “Nasıl oluyor da Milli Takıma çağrılan İsmail Yüksek alt kademede hiçbir milli takıma çağrılmaz. Veya Kerem Aktürkoglu? Bu nasıl altyapı organizasyonu? Bu ülke Brezilya ya da Almanya olsa o hocayı o ülkeye sokmazlar. Bu neden oluyor?'. Yusuf Bey kendi sorusuna yanıt da vermiş: “Gerçek bilimsel altyapı hocaları değil de torpile göre şov adamlarına iş verirsen sonuç bu.” Bu soru aslında hepimize. Sizin yanıtınız ne?" dedi.

Fenerbahçe öncesi 99 maçı var

2018'de Yıldırım Belediyespor'dan 3. Lig ekibi Gölcükspor'a geçerek profesyonel kariyerine başlayan İsmail Yüksek, Ekim 2020'de Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe de İsmail'i Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Bursaspor'a kiralık gönderdi. Oyuncu bu kulüplerde topla 99 maça çıkarken, 13 gol atıp 6 da asist yaptı. İsmail Yüksek, Fenerbahçe ile de 9 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

Kafkas, Yusuf'ta topu Güneş ve Kuntz'a attı

Tolunay Kafkas, Galatasaray'ın Rapid Wien'den aldığı Yusuf Demir'in Türk Milli Takımı'na kazandıralamamısında kendi hataları olmadığını savunmuştu. 

İlgini Çekebilir
Finali Mustafa Denizli yüzünden kaçırdık
Habere Git

Kafkas, oyuncunun altyapılarda Avusturya'ya tercih ettiğini, daha sonra A milli takım aşamasındaysa karar vericilerin kendileri olmadığını dile getirmişti. Kafkas, bu noktada topu önce dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e ardından da bugünkü hoca Stefan Kuntz'a atmıştı.

İlgini Çekebilir
Icardi'den Galatasaray için 60 milyon feda
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler