Tolunay Kafkas’ın çalıştırdığı iki takım da küme düştü

İsa Kethüda
27.05.2024 - 00:29 | Son Güncellenme: 27.05.2024 - 00:33

Bu sezon MKE Ankaragücü ve Fatih Karagümrük’ün başında Süper Lig’de mücadele eden Tolunay Kafkas’ın çalıştırdığı iki takım da küme düştü. İşte detaylar.

Tolunay Kafkas’ın çalıştırdığı iki takım da küme düştü

AJANSSPOR-HABER

2023/2024 sezonunda Trendyol Süper Lig’de MKE Ankaragücü ile 7 maç ve Fatih Karagümrük ile 11 maça çıkan Tolunay Kafkas'ın başında yer aldığı iki ekip de Süper Lig’e veda etti.

Sadece 7 maç görev aldı

Sezona Ankaragücü ile başlayan tecrübeli teknik adam sarı lacivertli ekibin başında bu sezon yalnızca bir maçta görev aldı ve alınan kötü sonuçların ardından Ankara ekibinden Tolunay kafkas ile karşılıklı anlaşarak yollar ayrıldı. Daha sonra yola Emre Belözoğlu devam eden Ankaragücü Süper Lig’de tutunamadı. 

Yarım sezon için geldi 

Ankaragücü‘den ayrıldıktan sonra sezonun bitimine 11 hafta kala Fatih Karagümrük ile Haziran sonuna kadar anlaşan 56 yaşındaki teknik adam İstanbul ekibinin başında çıktığı 11 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alırken 6 mağlubiyet gördü 11 maçta 11 puan toplayan teknik adamın yönettiği Fatih Karagümrük Süper Lig’e veda etti.

"Bu ligin gerçekliği yok"

Ligin son haftasında Samsunspor’u 3-1 mağlup ettikten sonra çarpıcı açıklamalarda bulunan Tolunay Kafkas,  "İyi bir bitiriş yaptık. Geldiğim günden beri oyunun hakkı bu değildi. Bazen iyi oynadık, sonuçları alamadık. Bir alt lige düştük. Karagümrük hatalarından ders alıp tekrar daha güçlü şekilde hak ettiği yere mutlaka gelecektir. Biz kendi üstümüze düşen kısımda hatalarımız muhakkak vardır. Bizim büyütülme tarzımız kafasının arkasında bir şey olan biri değil. Edepli, ahlaklı, dürüst, kafasının arkasında bir şey olmayan ve her şeyi açık açık söyleyen insanlarız. Bu ligin gerçekliği yok" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler