Tolunay Kafkas'tan Süper Lig, A Milli Takım, Vincenzo Montella Yorumu

11.10.2024 - 17:26 | Son Güncellenme: 11.10.2024 - 17:28

Son dakika spor haberi: Tolunay Kafkas; Süper Lig'de öne çıkan takımları yorumladı. Kafkas, A Milli Takım ve Vincenzo Montella hakkında ise gündem belirleyen açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Tolunay Kafkas'tan Süper Lig, A Milli Takım, Vincenzo Montella Yorumu

AJANSSPOR HABER

Teknik Direktör Tolunay Kafkas; Süper Lig'de geride kalan 8 haftada ön plana çıkan takımları değerlendirdi.

Kafkas, A Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı maç ve teknik direktör Vincenzo Montella ile ilgili konuştu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Tolunay Kafkas, "Süper Lig'de beklenen tablo gerçekleşiyor. Süper Lig'de ilk 8 haftada soru işareti Çaykur Rizespor'un çok maç kaybetmesi oldu. Süper Lig'de üç grup oluşuyor. Şampiyonluğa oynayan, Avrupa Kupalarını kovalayan ve küme düşme potasından mücadele eden takımlar. Bu sezon çok erken oluşacakmış gibi duruyor. Başakşehir iyi bir takım, Eyüpspor çok iyi bir başlangıç yaptı. Samsunspor çok iyi yolda. Samsunspor pres ve karşı presi oynatan bir teknik adamla yoluna devam ediyor. Samsunspor'un her sezon Avrupa Kupaları'nda olacak bir yapısı var" dedi.

"Montella, milli takıma hak ederek gelmedi"

A Milli Takım ve Vincenzo Montella hakkında ise Kafkas, "Teknik direktörün yerlisi - yabancısı olmaz. Ancak A Milli Takımımız hariç. A Milli Takım'da yerli teknik direktör olması gerektiğini hep söyledim. Galler maçında çok kötü oynadık. Ancak ikinci maçımız İzlanda karşılaşmasında iyi oynadık. Şunu belirtmek lazım. Avrupa Şampiyonası'nda bizim aldığımız sonuçlar normal sonuçlar. Bu milli takım çok iyi bir milli takım. Belki döneminin en iyi milli takımlarından birisi. Montella çok iyi iş yapıyor gibi algı yapılmasına karşıyım. Montella, A Milli Takıma hak ederek gelmedi. A Milli Takım için hoca arayışınız varsa üç torba belirlersiniz. Birinci torbada Fatih Hoca, Şenol Hoca ve Mustafa Hoca gibi isimler olur. İkinci torbada ise orta kuşak olur. Üçüncü torbada ise genç jenerasyon olur; İlhan Palut, Fatih Tekke, Çağdaş Atan gibi isimler olabilir. Montella öncesinde ikinci sınıf bir hoca geldi: Kuntz geldi. Montella'nın gelişi Rıza Çalımbay'a haksızlıktır. Şimdi Mourinho Fenerbahçe'ye geldi. Mouriho, Milli Takıma gelir eyvallah. A Milli Takımımız, Karadağ ve İzlanda maçlarında favori. İnşallah iki maçı da kazanacağız" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler