Tolunay Kafkas'tan A Milli Takım Açıklaması! Montella...

05.06.2024 - 16:00 | Son Güncellenme: 05.06.2024 - 16:15

Son dakika spor haberi: Teknik Direktör Tolunay Kafkas'tan A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki oynayacağı grup maçları ve İtalya karşılaşması hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Tolunay Kafkas'tan A Milli Takım Açıklaması! Montella...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de bu sezon Ankaragücü ve Fatih Karagümrük'te görev alan teknik direktör Tolunay Kafkas, A Milli Takım hakkında açıklama geldi. Kafkas, İtalya'yla oynanan hazırlık maçını yorumladı ve Vincenzo Montella'ya mesaj gönderdi. 

"Sahte 9'dan vazgeçmek lazım"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Tolunay Kafkas, "İtalya'yla oynanan hazırlık maçında iki takımda kontrollü bir şekilde oynadı. Avusturya maçında aldığımız ağır mağlubiyetten sonra defansif ağırlı oyunu tercih ettik. Burada önemli olan nokta ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişler olacak. Sahte 9 ile her maçta oynamak pek mantıklı değil. Turnuvada sahte 9'dan vazgeçmek lazım. Net bir santrfor sahada olacaksa bu isim Cenk Tosun ya da Semih Kılıçsoy olur. Gol ve asist sayılarına, performansına baktığımızda Semih Kılıçsoy oynamalı." dedi. 

Grupta favori Portekiz ile Türkiye

A Milli Takımımızın grubu için ise Kafkas, "Portekiz ve biz grup birinciliği için yarışacak gibiyiz. A Milli Takım ruhu gelirse sonuçlar olumlu yönde çok farklı olacaktır. Biraz daha coşkulu ve istekli oynamamız lazım. Aksi de olursa hüsranla da bitebilir. Burada çok ince bir çizgi var. Gürcistan maçı zor geçecektir. Gürcistan'ın Yunanistan'ın oynadığı maçı izlemiştim. Kolay kolay dağılmayan bir takım, mücadele eden bir takım, dikkat etmemiz gerekecek. Turnuvalara iyi başlamak zorundasınız kötü başladığınızda telafisi zor oluyor" ifadelerini kullandı ve ekledi: 

"Barış Alper damga vuracak"

"A Milli Takım'da turnuvaya damga vuracak isim bence Barış Alper Yılmaz. Barış Alper kendisini çok geliştirdi. Oyuncunun en önemli avantajı ise farklı pozisyonlarda maksimum senide oynaması"

Senin için hazırladığımız haberler