Japonya-İspanya Maçında Top Çizgiyi Geçti Mi? FIFA'dan Açıklama

Akın Ungan
02.12.2022 - 19:20 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 19:31

2022 Dünya Kupası'nda Japonya, İspanya'yı 2-1 yendi. Japonlar'ın attığı gol çok tartışıldı. Topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda FIFA'dan açıklama geldi.

Japonya-İspanya Maçında Top Çizgiyi Geçti Mi? FIFA'dan Açıklama

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda grup aşamasının sonuna gelindi. E Grubu'nda geçtiğimiz gün oynanan maçların sonunda turnuvanın favorilerinden Almanya, Dünya Kupası dışında kaldı. Almanlar'ın elenmesinde Japonya'nın İspanya karşısında aldığı 2-1'lik galibiyet etkili oldu.

Japonya lider çıktı, Almanlar bir hezimet daha yaşadı

2022 Dünya Kupası E Grubu'nda İspanya ve Almanya karşısında aldığı sürpriz galibiyetlerle 6 puan toplayan Japonya, 1. olarak çıktı. İspanyollar ile Almanlar ise 4'er puanda kaldı. Gol averajında Almanlar'a üstünlük kuran İspanya, 2. olarak son 16 turuna yükseldi. Almanya, 2018'in ardından 2022'de düzenlenen dev turnuvada da gruptan çıkamadı.

Galibiyet golü çok tartışıldı

Japonya'nın İspanya karşısında galibiyeti getiren golü ise çok tartışıldı. Mücadelenin 51. dakikasında Doan'ın sağdan getirdiği topta içeriye çevirdi ve kimsenin dokunamadığı topu çizgi üzerinden Mitoma çevirdi ve top kalecinin üstünden geçti. Çizgide Tanaka tamamladı ve top ağlarla buluştu. Mitomo'nun çizgiden çevrildiği belirtilen topun bazı kamera açılarında oyun dışında olduğu sanıldı.

İlgini Çekebilir
Japonya gülerek, İspanya titreyerek turluyor
Habere Git

FIFA açıklama yaptı

FIFA, tartışılan pozisyon hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Japonya'nın İspanya'yı 2-1 yendiği maçta attığı ikinci gol, topun oyun dışına çıkıp çıkmadığını belirlemek için VAR tarafından kontrol edildi. Video maç görevlileri, topun kısmen çizgide olup olmadığını kontrol etmek için kale çizgisi kamera görüntülerini kullandı." denildi.

Açıklamanın devamında yayınlanan video ile desteklenen şu ifadelere yer verildi: "Diğer kameralar yanıltıcı görüntüler sunabilir ancak eldeki kanıtlara göre topun tamamı oyun dışında değildi."

İlgini Çekebilir
İspanya kaybediyor, Almanya eleniyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler