"Top kayıpları belirleyici olur"

03.02.2020 - 02:34 | Son Güncellenme: 02.02.2020 - 23:37

NFL'de Kansas City Chiefs ile San Francisco 49ers, 54. Super Bowl'da karşı karşıya gelecek.

Türk spor medyasının duayen isimlerinden Murat Murathanoğlu, Amerikan futbolunun en büyüğünün belirleneceği karşılaşma öncesinde, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu.

Çok zor bir maç geçeceğini söyleyen Murat Murathanoğlu, "Bu tür maçlarda top kayıpları çok belirleyici olur. Bloklanan puntlar, kaçan alan golleri, moral ve momentumu etkiler." derken, San Francisco 49ers'ın savunma hattının gücüne de dikkat çekti. 

"Normal şartlarda, Patrick Mahomes ve Başantrenör Andy Reid'in önderliğinde Kansas City Chiefs'in güçlü bir takım olduğunu belirten Murat Murathanoğlu, "Ancak San Francsico 49ers savunması, NFL'deki en önemli savunmalardan biri. Özellikle defans hattı, ligin uzak ara en derin ve en iyisi."  Niners'ın çaylak defansif endi Nick Bosa hakkında da yorumlarda bulunan Murathanoğlu, "Normalde NFL Draftı'nda birinci sıradan seçilmesi lazımdı ama Arizona Cardinals'ın quarterback ihtiyacı olduğu için San Francisco onu ikinci sıradan seçti ve en iyi çaylak savunmacı ödülünü kazandı. San Francisco gibi çok iyi bir defans hattında hem kendi açısından hem de takımı açısından çok başarılı bir sezon geçirdi." ifadelerini kullandı. Ayrıca Murathanoğlu, Niners'ın hücum hattının, Chiefs'e göre daha ağır bastığını söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler