Top oynamak budur işte!

18.08.2017 - 16:20 | Son Güncellenme: 18.08.2017 - 16:20

Ajansspor konuk yazarı Adnan Dinçer'in yazısı:
 
Eğer Televizyon olmasa ve teknoloji  iletişimi sağlamasa bu yazıyı yazmazdım!Ama insan beyninin bu kadar saçmalamasına ve neyin neden istendiğine uzak kalmasına ve ülkemizin hazin sosyal yapısına ters düşmese eleştiri hakkım sadece bir oyunu tenkit olacaktı .! Ayrıca kariyerim ve icatlarım varken bu alanda hala doktor arayan çok bilmiş geçinenlerin binlerce defa saçları önüne dökülmüş ve kelleri görülünce susamıyorum!
 
Futbol Empati ,Sempati ve  adam kayırma veya torpil, daha da ötesi bir çıkar alanı değildir!Son derece ciddi ne verirsen ve neyi yaratırsan, oyunda basit olmayanı topluma sunarak en iyisini yapma yarışıdır .Karşılığında onu dejenere eden çok yüksek paraların döndüğü bu alanda sınırlarımızdan öte farklı oynanan oyundur !Kimi alırsanız alın ve kiminle çalışırsanız çalışın havamızdan, suyumuzdan olmasa da yaşam biçimimiz ve ilgili hedefimiz sonucu burada doğru oynanmıyor .14 yabancı izini veren  futbol yönetmenleri daha çok yabancıyı kadrolarından atacak kulüp bulamıyor ve kendileri de yararlanmıyor! Neredeyse gitmeleri için prim verip çaresiz kalıyorlarsa zarar büyüktür! 
 
Kendi değerlerimizi hiçe sayarak, hatta önlerini kapatarak cambazlık derecesinde duyarsız bir aldatmaca ile koca yılı amaç değil araç olarak kullanırsak geleceğimiz durak Edirne ötesinde STOP tur!
 
Seyirciden yönetime ,Medyadan Teknik adama ve Futbolcudan Hakeme kadar yeniden, yepyeni bir yapı ile kendimiz olmak zorundayız!  Hiç bir zaman "Zamana karşı eğitim"düşünmeyen hazırcılığımız "futbol" yerine "kakafoni" ile halkı eğlendirmek ve gece yarılarına kadar vakitlerini çalmak ebeliği yarışında Futbola "Dirhem" yararları yoktur!Ben futbolla ilgisi olmayan ama yakasında UEFA rozetini görevli gibi ahkam kesen uyanıklara da şahidim!Siz farkında değilmisiniz yetkili kişiler!?
İşte o zaman milyon Eurolara sizi kandıran veya buraya gelince vites küçülten futbolcuların futbolsuz  kadroları ile çare arar durursunuz !
 Ezeli rakipler  başarma yarışı değil başarısızlıkların rekabetine girmişler hala sıkılmadan taraftarlara algı ile bu durumu rekabet olarak sunuyorlar.!Yahu bu oyun sahaya çıkmadan kazanılacak motivasyonun, mental gerçeğin oyunudur .Yazılarıma kızıyorlarmış bazıları! .Yani şak! şak! beklediğiniz tribündeki masumlar gibi mi görmek istiyorsunuz yarım yüz yıl sizlere de emeği geçen olarak beni !?.Gerçi sesimi ,kalemimi çeşitli sinsi fısıldamaşlarla(!) durdurmaya  bir ölçüde başarılı oldunuz ama eserleriniz sizi futboldan anlamayan daha köklü kişilerce eleştirmeye mahkum etti !Uyuyorsunuz!Bu ülkede futbolu herkes bilir sadece işi bilen bilmez!? 
 
Galatasaray yenildi diye Fenerbahçeliler ve Fenerbahçe yenildi  diye diğer taraftarların bayram edercesine sevinmeleri tam bir skandaldır!Utanılacak ve ders alınması gereken bir unutulmaz sosyolojik önlem isteyen bir durumdur !Kim bize bu futbolcuları sokuyor? ve neden teknik adamlar "Biz karışmayız!"Yönetim alıyor diyebiliyorlar.Futbol KİŞİ oyunu değil; TAKIM oyunudur TAKIM!
 
Biz FUTBOL değil Top ile TOP oynuyoruz.Eğlence olarak algılayan ve öyle olmasını isteyenler dışarıda ne kadar alakasız ve buraya gelince havlu atacak, hava alanlarında merasimle karşılanacak adam varsa onları alın !.çocuklarımız dahi sizden  daha çok biliyorlar kimin nerede olduğunu!Transferde isterseniz o futbolcuları seçip kadroları doldurmaya devam edin .Nasılsa gönderirken de ekstra ödeme yapan tek ülkeyiz .Vergilerimiz de  düşük!Yaşıtım yabancı melektaşım Milli takımda iken bizler yaşlı diye kenarda tutulurken  suskunlar kendilerine de sıranın geleceğini bilmiyorlar mı !?.Bazen   iki maçlık olduğunuzu da unutmayın meslektaşlarım .!Çünkü kapıda bekleyen ustalar var !.Ortaklarıyla Ayakçı oyunu oynuyorlar ve futbolumuz ayakla oynamaz hale geldi neredeyse farkında değiller!
İşte ben bunun için TOP oyununu çok seviyorum . Çünkü gerekten eğlenceli !Ne dersiniz!?İyi eğlenceler!

Senin için hazırladığımız haberler