Top toplayıcıların yaşı değişti

29.05.2020 - 18:49 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 19:02

Top toplayıcıların yaşı değişti

Türkiye Futbol Federasyonu, koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarına ilişkin talimatı yayınladı. Talimata göre, top toplayıcı çocukların yaşı 20 ile 30 arasında değiştirildi.

İSA KETHÜDA - AJANSSPOR ÖZEL

Bilindiği üzere, daha önce altyapıdaki 18 yaş altı çocuklar müsabakalarda görev alıyordu. Yayınlanan yeni talimata göre ise, 18 yaş altı çocuklar ligde geride kalan 8 hafta süre içinde görev alamayacak.

Peki, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni yayınlamış olduğu talimatta, top toplayıcı çocuklar için hangi maddeler yer aldı? Yaş ortalaması kaça yükseldi? İşte detaylar...

Madde 5 - Organizasyon ve sorumluluk

5- Müsabakada taç çizgilerinde 2’şer, kale arkalarında 1’er olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapar. Top toplayıcıların yaşları 20 ile 30 yaş arasında olmalıdır. Top toplayıcılar eldiven ve maske takmalıdır. Her top toplayıcı da topları dezenfekte etmek için dezenfektan ile hijyenik tek kullanımlık bez bulunmalıdır.

6- Müsabakalarda en az 15 top kullanılır. Müsabaka toplarının maç gününde ev sahibi kulüp görevlileri tarafından dezenfekte edilmesi, kapalı bir alanda muhafaza edilerek 4. hakem tarafından toplar teslim alınıncaya kadar kimsenin temas etmesine izin verilmemesi zorunludur. Topların eşit aralıklarla saha kenarına dizilmesi sağlanır. Maç öncesi, devre arası ve maç sonunda müsabaka topları dezenfekte edilir. Ayrıca müsabaka esnasında oyun dışında kalan toplar top toplayıcılar tarafından dezenfekte edilerek saha kenarındaki yerine konulur.

Senin için hazırladığımız haberler