Adana Demirspor kaptanı, hırsını top toplayıcıdan çıkardı!

29.11.2020 - 17:29 | Son Güncellenme: 29.11.2020 - 17:37

TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor'da forma giyen Anıl Karaer, Keçiörengücü maçında kırmızı kart gördü. Topu, top toplayıcı çocuğa fırlatınca ortalık karıştı. Anıl Karaer olay ile ilgili top toplayıcı Hasan Melih Günay'dan Özür dilediğini açıkladı. Günay da sosyal medya hesabından Anıl Karaer'in özür mesajını kabul etmediğini söyledi. İşte detaylar...

AJANSSPOR-HABER

TFF 1. Lig'in 11. haftasında Ankara Keçiörengücü evinde Adana Demirspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Bu maçta Anıl Karaer, kırmızı kart görürken yaptığı davranış ise tepki çekti.

Anıl Karaer topu, top toplayıcı çocuğun üzerine vurdu

Ankara Aktepe Stadı'ndaki maçta Adana Demirsporlu futbolcu Anıl Karaer, 90+5. dakikada taç pozisyonunda meşin yuvarlağı geç verdiği gerekçesiyle topu çocuğa doğru bilinçli şekilde vurdu. Bunun üzerine hakem Sarper Barış Saka, Adana Demirsporlu futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Keçiörengücü - Adana Demirspor maçında gergin anlar

Anıl Karaer, kırmızı kart görürken Ankara Keçiörengücü kulübü ve protokol tribünündekiler de bu pozisyon sonrası tepki gösterdi. Anıl da tepkilere karşılık ve gerginlik yaşandı. Sonrasında ise gerginlik yatıştırıldı.

Anıl Karaer özür diledi

Karşılaşma sonrası  sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Anıl Karaer, "Öncelikle futbolu seven ve futbolcu olma hayali kuran genç kardeşlerimden böyle bir görüntünün parçası olduğum için özür dilerim. Oyunun her zaman güzel kısmında kalmak isteyen birisi olarak yaşadığım bir anlık sinir ve öfke; bana ve duruşuma yakışmadı. Tüm futbol camiasından ve maçta yanlış yönlendirilen top toplayıcı Hasan Melih kardeşimden tekrar özür dilerim" ifadelerini kullandı. 

"Kendimi kaybettim"

Özür dileyerek sözlerine başlayan Anıl, "Futbolun içinde olabilecek şeyler ama kesinlikle bunun bir parçası olmak istemezdim. Doğru kararlar vermeniz gerekiyor. Ben de maçın sonlarına doğru kendimi kaybettim ve böyle bir görüntü oluştu. Spor camiasından ve Hasan melih kardeşimizden özür diliyorun. Bunun hiç savunacak bir tarafı yok. Maalesef böyle bir şey yaşandı. Benim adıma da üzücü bir olay oldu.

"Ben de top toplayıcılık yaptım"

Top toplayıcı Hasan Melih ile iletişime geçtiğini söyleyen Karaer, "Kendisi de kabul ederse ondan da özür dilemek istiyorum. Ben de Galatasaray altyapısında 12-14 yaş arası Ali Sami Yen'de top toplayıcılık yaptım. Orada yaşanan şeyleri bilirim. Bazen topu vermemek de talimatlarla gelir. Ama ben böyle görüntü vermemeliydi. Tekrar özür diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Hasan Melih Günay: "Anıl'ın özrünü kabul etmiyorum"

Keçiörengücü altyapı oyuncusu Hasan Melih Günay, Anıl Karaer'in yaptığı hareketi ile ilgili bir açıklama yaparak Karaer'in özrünü kabul etmediğini söyledi. 

Günay, "Hayallerimi ve hedeflerimi her zaman futbol adına kurdum. Bu uğur da kimseye haksızlık etmedin. Hayallerimi ve hedeflerimi gerçekleştirebilmek adına ailemden, memleketimden, sevdiklerimden küçük yaşta uzakta yaşamaya çalıştım ve çalışıyorum. Bugün yaşanan talihsiz olayla futbol ahlakına uymayan davranışlara maruz kaldım ama yine yılmadım.

Adana Demirspor futbolcusu sayın Anıl Karaer bir açıklamada bulunmuş benden özür dilediğini ve yanlış yönlendirildiğini düşünmüş fakat ben ne futbola aykırı bir hareket yaptım ne de yanlış yönlendirildim. Bana emek veren beni yetiştiren insanlara atfedilen bu yanlış yönlendirme lafını kabul etmiyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" dediği gibi bir futbolcu olmak nasip olur inşallah bana" şeklinde konuştu. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler