Toplantı Bitti, Bakan Kasapoğlu Konuştu: "Çok Güzel Gelişmeler..."

İsa Kethüda
03.08.2022 - 13:44 | Son Güncellenme: 03.08.2022 - 15:11

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği'yle kulüplerin ekonomik sıkıntılarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantı Bitti, Bakan Kasapoğlu Konuştu: "Çok Güzel Gelişmeler..."

AJANSSPOR-HABER

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve beraberindeki kulüp temsilcileriyle bir araya geldi.

"Çok güzel gelişmelere öncü bir durum var"

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen görüşmenin sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu, "Futbol gündemli bir toplantı, onların bu anlamdaki sorunları güncel meseleleri; her şeyden önemlisi futbolun yarınları adına ortak aklı ortaya koyan, farklı görüşleri masaya yatırdığımız bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin en büyük spor anlamında hedeflerinden biri olan spor federasyonları ve kulüpleri yasasını parlamentomuz geçtiğimiz aylarda yasalaştırdık. Burada başlayan bir açılım var. Hem finansal hem idari anlamda ve tabii ki sporumuz yarınları adına çok güzel gelişmelere öncü bir durum var. Ve bunun gerektirdiği  bir takım uyum çalışmaları var.  Bununla birlikte bakanlıklar ve ilgili kurumlar hummalı bir çalışmayı devam ettiriyoruz.

"Adımlar atmaya devam edeceğiz"

Son 20 yılda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyulan ivmeyle gerçekleştirilen altyapı ve imkanları performansla taçlandırmak istiyoruz. Bunun için de ne yapılabilir  bunları konuştuk. Önümüzdeki süreçte de adımlar atmaya devam edeceğiz. Yasa Türkiye'nin 1945'ten bu yana konuştuğu bir konuydu hamdolsun bu da büyük bir katılımla mutabakatla tamamlanmış oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte yeni gelişmeleri yine ortak akılla işbirliğiyle farklı noktalara taşıma... 

"Kulüplerle işbirliğini geliştirme ve  sinerjiyi de büyütme kararlılığındayız"

Bu anlamdaki gelişen süreçleri yine ortak akılla yürütme kararlılığımız var. Ve tabii finansal anlamdaki yeni durum, denk bütçe konusu, idari anlamdaki hesap verebilirlik noktasında yönetin anlayışı, sorumluluk anlayışı.. Bunlar yeni dönemde kulüplerin, yönetimlerin önemli gündemleri. Biz de bu anlamda takipçisi olacağız, destekçisi olacağız. Amacımız sporumuzun her branştaki gelişimine katkı sağlamak. Tüm branşlardaki gelişmeleri görüyoruz. Sporcularımızın bu anlamdaki potansiyellerinin farkındayız. Ve bunun için özellikle federasyonlarla ve kulüplerle işbirliğini geliştirme ve  sinerjiyi de büyütme kararlılığındayız.

İlgini Çekebilir
İstanbul'da kritik zirve başladı! Yerli kuralı masada
Habere Git

"Bu sezon tüm kulüplerimiz için hayırlı olsun"

Yeni bir sezon başlıyor. Bu sezon da inanıyorum tüm futbol camiası, tüm kulüplerimiz için hayırlı olsun, başarılarla dolu olsun. Taraftara, yöneticiye, sporcuya tüm paydaşlara saygının, sevginin en üst düzeyde olduğu bir sezon olsun. Tabii Avrupa ülkemizi temsil eden kulüplerimize de başarılar temenni ediyorum" dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "Atılacak adımları değerlendirdik"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, futbol kulüplerinin her birinin sağlam temeller üzerinde sağlıklı biçimde büyümesini sağlamak için güçlü bir koordinasyon ve iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Nebati, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen görüşmeye ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Paylaşımda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve beraberindeki kulüp başkanları ve temsilcileriyle bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Nebati, kulüplerin mali yapılarının güçlendirilmesi amacıyla atılacak adımları değerlendirdiklerini kaydetti.

Nebati, "Futbol kulüplerimizin her birinin sağlam temeller üzerinde sağlıklı biçimde büyümesini sağlamak için güçlü bir koordinasyon ve iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler