Toplantıda gerginlik: 'Başkan kimi kastediyorsun?'

22.05.2020 - 10:38 | Son Güncellenme: 22.05.2020 - 10:43

Toplantıda gerginlik: 'Başkan kimi kastediyorsun?'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfı’nı bir araya getiren toplantıda sert tartışmaların yaşandığı ortaya çıktı. Ahmet Ağaoğlu, Abdurrahim Albayrak ile, maçların İstanbul’da oynanması fikrinde anlaşmazlığa düşerken Ali Koç ile ise oyuncularının kafasının karıştırılması konusunda tartıştı. İşte detaylar...

Süper Lig normal şartlar altında 12 Haziran’da deplasmanlı bir şekilde başlayacak. Fakat maçların tek bir şehirde oynanması konusunda hala gündemde.

Fanatik gazetesinin haberine göre Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak toplantıda kalan 8 haftanın İstanbul’da oynanması gerektiğini savundu.

Albayrak’a ilk tepki Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan geldi. Ağaoğlu konuyla ilgili, “Her gün binlerce vakanın olduğu İstanbul mu yoksa 10-15 gündür vaka artışının olmadığı Trabzon mu? Buyurun, Trabzon’a bekleriz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca bazı kulüp başkanlarının da “20 günlük kamplarda oyuncuları zor tutuyoruz. İstanbul’da otelde iki ay nasıl tutacağız” diye yakındıkları kaydedildi.

Ağaoğlu çok tartışılacak bir iddiayı da gündeme taşıdı. Liglerin seyircisiz oynanmasına karar verildiğinde Trabzonspor’un yabancılarını arayan rakip takım futbolcuları olduğunu belirten Ağaoğlu, “Oynamayalım, birlikte hareket edelim diyerek kafa karıştırmaya çalıştılar. Bizim rakiplerimizin kaptanları da buna dahil” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine söze Fenerbahçe Başkanı Ali Koç girdi: “Başkan kimi kastediyorsun, açık olmalısın.”

Ağaoğlu: “Aralarında senin kaptanın da var Ali Başkan.”

Koç: “Bazı oyuncular Emre’yi arayarak ‘Bize önderlik et, birlikte tavır alalım’ teklifinde bulunmuş.

Ağaoğlu daha sonra Albayrak’a dönerek şunları söyledi: “Muslera ve Falcao’nun, Sosa ve Mikel’i arayıp ‘Maçlara çıkmayalım’ dediğini öğrendik. Mikel’in ayrılış sebeplerinden biri bu.”

Albayrak’ın cevabı ise şöyle oldu: “Bizim futbolcularımız burada. İdmana da çıkıyorlar. Maça da çıkacaklar.”

Muslera, Falcao, Mikel gibi isimler lig maçları devam ederken bu şartlarda oynamak istemediklerini dile getirmiş, Mikel daha sonrasında sözleşmesini feshederek takımdan ayrılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler