Toprak Razgatlıoğlu, kabus gibi sprintin sebebini açıkladı
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Toprak Razgatlıoğlu, Goiania’daki MotoGP sprint yarışını 18. sırada bitirmesinin nedenlerini açıkladı. İşte detaylar...

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
MotoGP’de Brezilya Grand Prix’nin Goiania ayağında Türk yıldız Toprak Razgatlıoğlu, sprint yarışında beklenmedik bir performans sergiledi. Cuma günü güçlü bir performans göstererek doğrudan Q2’ye kalan Toprak, sprint yarışında start problemleri ve motosikletindeki dengesizlikler nedeniyle damalı bayrağı 18. sırada gördü.
Start sorunu performansını etkiledi
Startta yaşadığı sorun nedeniyle yarışa istediği gibi başlayamayan Toprak, gridin son sırasına geriledi. Yarış boyunca birkaç sıra yükselmesine rağmen, yarışın sonunda yeniden geriye düştü. Yarış sonrası açıklama yapan Razgatlıoğlu, sorunun nedenini anlamadığını belirtti:
"Çok garipti. Bu sorunu Tayland Grand Prix’sinde de yaşamıştım. Gazı tamamen açtım ama debriyajı bıraktığım anda güç kaybı yaşadım. Neden olduğunu anlamıyorum."
Motosiklet güvensizdi

Toprak, yarış boyunca motosiklete güvenemediğini ve sürüşün neredeyse imkansız olduğunu ifade etti:
"Sanki beş yıllık lastiklerle yarışıyormuşum gibi hissettim. Düzlüklerde ön taraf çok dengesizdi, islak zeminde sürüyor gibiydim, hiç keyif almadım. Jack de aynı sorunları yaşadı, ön taraf kayıyor, motosiklet yavaşlamıyor, arka tarafta tutuş yok… Her şey çok garip."
Takım, sorunu inceleyecek
Toprak, ekip arkadaşlarıyla birlikte sorunun kaynağını inceleyeceklerini belirtti. Sprint yarışının ardından, bugün ana yarışta tekrar piste çıkacak olan yıldız sürücü, daha iyi bir sonuç hedefliyor.
MotoGP Brezilya Grand Prix canlı yayın bilgisi
Brezilya Grand Prix ana yarışı, bugün saat 21.00’de S Sport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.




