Topuk Yaylası'nda kayak heyecanı

15.09.2017 - 17:43 | Son Güncellenme: 15.09.2017 - 17:43

Türkiye Kayak Federasyonunun faaliyet programında yer alan Uluslararası Tekerlekli Kayak Yarışları, Düzce Topuk Yaylası'nda başladı.

Kaynaşlı ilçesine bağlı Bıçkıyanı köyünde start alan yarışlara, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan'dan 21 sporcu katılıyor.

Yaylanın dik rampalarını tekerlekli kayakları ile tırmanan sporcular, 5 kilometrelik parkurda ter döktü.

Federasyon genel sportif direktörü Özkan Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların bölgeden memnun olduğunu söyledi.

Koyuncu, yarışmanın Uluslararası Kayak Federasyonunun takviminde yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tekerlekli kayak, Türkiye'de pek bilinmeyen bir spor. Ülkemizde ve yurt dışında bu sporu yapan herkes memnun. Bugünkü yarışlara 4 ülkeden 21 sporcu katıldı. Birinci kategoride erkek sporcular Bıçkıyanı köyünden çıkış yaparak Topuk Yaylası'na ulaştılar. Ardından da kız sporcularımız pistte ter döktü. Bu güzergah çok iyi ve yorucu. İyi bir yarış oldu, hava da çok güzel. Zemin ve ortam tekerlekli kayak için uygun."

Sporcuların 5 kilometrelik parkurda oldukça zorlandıklarını ifade eden Koyuncu, "Yarışma bölgesinin zemini güzel. Sporcularımız özellikle iki çok dik bayır aştı. Bayırlar sporcuları zorladı, ama sporcular buranın ortamı, havası ve buradaki kardeşlikten memnun. Topuk Yaylası da çok iyi bir tesis. Federasyon olarak iki yıldır burada antrenman ve yarış yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışlar, yarın ve pazar günü toplam 4 farklı kategoride gerçekleştirilecek etapların ardından sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler