Toraman: 'Böyle üst seviye bir turnuvada...'

22.11.2017 - 17:46 | Son Güncellenme: 22.11.2017 - 17:46

Toraman: 'Böyle üst seviye bir turnuvada...'

Beşiktaş'ın eski oyuncularından İbrahim Toraman, siyah beyazlıların tarihi Devler Ligi süreci ve takım genelindeki durumları değerlendirdi.

Beşiktaş, son 16 turuna kalmayı başardı. Ülke futbolu ve süreç hakkındaki düşüncelerin neler?

- Türk futbolunda hep birlikte gururlanacağımız bir sonuç elde ettik. Şampiyonlar Ligi gibi dev bir organizasyonda gruptan lider çıkarak bir ilki başaran Beşiktaş'ı gönülden tebrik ediyorum. Tabi ki buralara kolay gelinmedi. 4-5 yıllık bir yapılanma sürecinin ürünü bu başarılar. Yavaş yavaş üzerine taşlar konularak, sabırla gelindi bu günlere. Ben de Beşiktaş'ın eski kaptanı ve oyuncusu olarak çok gururluyum.

Beşiktaş'ın Porto performansı hakkında neler söylersin?

Oyun geneline baktığımızda zaman zaman düşen bir Beşiktaş izledik. Ama bu oyunun, bu tip maçların nasıl oynandığını biliyor Beşiktaş takımı. Bu anlamda zaten ne istediği bilen yapısı ile lehine bir sonuçla tamamlamayı başardı maçı.

Beşiktaş'ın zayıf bir noktası var mı sence rakiplerinin kullanacağı?

Beşiktaş bu ligin takımı artık. Takımdaki oyuncuların kalitesi, tecrübesi, kariyerleri de bunu kanıtlıyor. Şu var ki topu rakip takıma verdiği zaman kontrolü kaybedebiliyor. Ancak top kendindeyken oyuna dahil olup hücum organizasyonları çok iyi kurguluyor. Beşiktaş'ın karakteri bu top kendinde olmalı, özetle eğer top rakipteyse etkisizleşebiliyor.

Böyle üst seviye bir turnuvada performansı ile dikkat çeken Cenk Tosun hakkında neler söylersin?

- Öncelikle Cenk'i tebrik ediyorum. Performansıyla tavan yaptı. Özellikle son dönemde çok moralli. Beşiktaş'ın en değerli oyuncularından. Zaten yaptıkları da bunu gösteriyor. Cenk'i uzun süredir tanıyan bilen insanlarız. Kendini çok geliştirdi. Transfer konusuna gelirsek, eğer giderse bunun daha da üstüne çıkar mı bilmiyorum ama Beşiktaş'ın hedefleri de var ve kalırsa çok faydalı olur.

Sence son 16 turunda Beşiktaş'ın rakibi hangi takım olmalı?

- Bayern Münih, Real Madrid, PSG, Juventus, Chelsea gibi kadrosunda dünya yıldızları barındıramn ekipler yerine daha mütevazı kadrolara sahip yani Basel, Spartak Moskova gibi takımlardan biri rakibimiz olursa daha kafa kafaya mücadeleler izleriz. Diğer türlü çok zorlanacağımız maçlar bizi bekliyor diye düşünüyorum. Ama rakip kim çıkarsa çıksın Beşiktaş evinde, taraftarı önünde oynayacağı her maçta ekstra avantajlı tartışmasız. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler