Torino röntgeni! Trabzonspor'un eksileri, artıları...

Akın Ungan
24.07.2022 - 14:08 | Son Güncellenme: 24.07.2022 - 14:18

Torino'ya 3-0'lık skorla boyun eğen Trabzonspor sağ stoperdeki eksikliği Dorukhan Toköz ile gidermek istedi ancak başarılı olmadı. Yapılacak transfer ve Abdullah Avcı'nın tecrübesiyle son şampiyon saha içindeki sorunları aşabilir.

Torino röntgeni! Trabzonspor'un eksileri, artıları...

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR ANALİZ

Son şampiyon Trabzonspor şu ana kadar oynadığı hazırlık maçlarında oyun olarak çok tat vermedi. Avusturya’daki ilk hazırlık maçında Serie A ekiplerinden Torino karşısında da özellikle ilk 45 dakika savunma anlamında büyük sıkıntılar yaşadı.

Dorukhan yerini yadırgadı

Teknik Direktör Abdullah Avcı sağ stoper yokluğundan dolayı mecburen bu mevkide Dorukhan Toköz ile başladı. Dorukhan ise ister istemez yerini yadırgadı. Tabii ki yalnız Dorukhan değil kalede Uğurcan Çakır’dan başlayan hatalar silsilesi dikkat çekti.

Eren tek başına kaldı

Savunma özellikle rakibin sağ kanat ataklarında büyük açıklar verdi. Sol bekte Kasımpaşa’dan gelen Eren henüz adapte olamamış gözüktü. Önünde oynayan Trezeguet’in defansa yardım etmemesiyle Eren, Torino ataklarında yalnız kaldı. Zaten ilk 2 gol bu bölgeden geldi. Eren’in sakatlığından sonra oyuna giren Denswil, buradaki dengeyi az da olsa sağladı.

Larsen büyük kazanç

Trabzonspor’un bu maçta en çok göze batan ismi yeni transfer sağ bek Larsen’di. Defansta yaşanan sorunlara karşın hatasız oynadı. Bordo mavili ekibin bu sezon yaptığı en doğru transferlerinden biri olduğunu şimdiden gösterdi. Trezeguet’in ise zamanı var gibi gözüktü.

İlk yarı silik bir görüntü veren Trabzonspor Djaniny'nin girişiyle ikinci yarı hareketlendi. Djaniny ile Trezeguet’in denemelerinde Torino kalecisi Savic geçit vermedi.

Abdullah Avcı sorunları aşar

Sonuç olarak Trabzonspor henüz hazır gözükmedi. Hem taktiksel hem de fiziksel olarak yolun başında. Ancak kaliteli bir kadrosu bulunan Abdullah Avcı’nın sağ stopere transfer yapacağını düşünürsek, sorunları aşması muhtemel gözüküyor.

İlgini Çekebilir
Eren Elmalı'da korkulan olmadı!
Habere Git

Torino'da Demba üst düzey takımlara gidebilir

Torino’da ise özellikle Wilfiread ile Demba etkili oyunlarıyla sonucu belirledi. Özellikle Demba, Trabzonspor savunmasına çok zor anlar yaşattı. Uzun boylu olmasına rağmen çok çabuk olan futbolcu, topla rakibini çok rahat geçiyor. Bu oyuncuyu önümüzdeki yıllarda çok daha üst düzey takımlarda forma giyerken görebiliriz.

Senin için hazırladığımız haberler