Torku Arena, milli maça hazır

02.09.2015 - 11:13 | Son Güncellenme: 02.09.2015 - 11:13

Birçok konuda ilk olma özelliği taşıyan, futbol topu görünümündeki 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde oynanacak Letonya ve Hollanda maçlarına ev sahipliği yapacak.

UEFA kriterlerine uygun projelendirilen 42 bin kişilik stadın tamamı kapalı tribünlerden oluşuyor. Torku Arena'da, zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar ve restoranlar bulunuyor. Statta çimlerinin istenilen renk ve kalitede olabilmesi için "solaryum" olarak adlandırılan suni güneş ışığı uygulaması kullanılıyor.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'un maçından bir gün sonra Beşiktaş-Trabzonspor müsabakasına ev sahipliği yapan Torku Arena, zeminin bozulmaması ve çim kalitesiyle herkesin beğenisini topladı. Bu sezon da lige en hazır statlar arasında gösterilen Torku Arena'nın çim kalitesinin sırrı ise suni güneş ışığı panellerinde saklı.

Bu sistemle, güneş ışığını az gören ve kökleşme sürecinde yeteri kadar uzamayan çimlerin olduğu bölgelerin tespiti yapılarak, suni güneş ışığı üreten paneller yerleştiriliyor ve belirlenen oranda ışık verilerek çimlerin kaliteli olması sağlanıyor.

Torku Arena, bu özellikleriyle Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya'da oynanacak Letonya ve Hollanda maçlarına ev sahipliği yapacak.

Stat, kırmızı-beyaz olacak
Letonya ve Hollanda maçlarının hazırlıkların tamamlandığı Torku Arena, müsabakalarda kırmızı-beyaz renklerle süslenecek.

Stadı çevreleyen tribünlere 80 santimetre yüksekliğinde 500 metre bayrak yerleştirildi. Ayrıca 5 metre eninde 8 metre yüksekliğinde 60 bayrağın asıldığı statta, seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakılacak. 

A Milli Futbol Takımı'nın en önemli iki mücadelesi olarak görülen bu maçlarda adeta "yer ve gök" kırmızı-beyaz olacak.

"Stadımız milli maça hazır"
Stat müdürü Ahmet Eser, karşılaşmalar için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi. Eser, başta sahanın bakımı olmak üzere, her konuda milli maçlara hazır olduklarını belirterek, "Bakım ve temizleme çalışmaları tamamlandı. Dünyanın en iyi 5 stadından biri olan Torku Arena, her şeyiyle milli maçlara dört dörtlük hazır. Çim kalitemiz çok iyi. Çimlerin bakımı saatlik yapılıyor. Bununla ilgili uzman bir ekibimiz var. 24 saat çimle yatıp, çimle kalkıyorlar. Amacımız, futbol oynamaya elverişli bir zeminde güzel maçlar seyrettirmek. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler