Galatasaray'ı FIFA'ya Şikayet Eden Torrent İlk Davayı Kazandı! Tazminat...

Akın Ungan
20.01.2023 - 21:31 | Son Güncellenme: 20.01.2023 - 21:45

Galatasaray'da Burak Elmas döneminde Fatih Terim'in yerine getirilen teknik direktör Domenec Torrent, FIFA'da açtığı ilk davayı kazandı. Tazminat kararı temyiz edildi.

Galatasaray'ı FIFA'ya Şikayet Eden Torrent İlk Davayı Kazandı! Tazminat...

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Galatasaray'da, 2021/22 Süper Lig sezonunun ikinci yarısında, 21. hafta öncesinde Fatih Terim'in ardından Burak Elmas tarafından teknik direktörlüğe getirilen Domenec Torrent, sezonun 13. tamamlanmasının ardından Dursun Özbek'in yönetime gelmesi ile takımdan ayrılmıştı.

Tazminat kararı çıktı, Galatasaray temyize götürdü

Sözleşmesi tek taraflı feshedilen Torrent ve yardımcılarının Galatasaray aleyhine FIFA’da açtığı davadan 2.634.000 Euro tazminat kararı çıktı. Galatasaray tarafından temyiz edilen davada son kararı CAS'ta yapılacak duruşma sonrası söyleyecek.

Karar mali raporda duyuruldu

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş tarafından dün KAP’a bildirilen 2022 yılı finansal raporun 22. Sayfasında 9.1 Hukuki Konular bölümünde yapılan bildirim şu şekilde: "Eski bir profesyonel antrenör ve 4 (dört) yardımcısının, sözleşmelerinin haksız şekilde feshedildiği iddiasıyla FIFA nezdinde açtıkları dava neticesinde FIFA, toplamda 2.634.000,00 Avro’nun, ilgili vadelerden itibaren işleyecek olan yıllık %5 faiz ile birlikte ödenmesine karar verilmiştir. Söz konusu karar Galatasaray Sportif tarafından CAS nezdinde temyiz edilmiş olup, CAS nezdinde yargılama devam etmektedir"

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek açtı ağzını, yumdu gözünü!
Habere Git

Torrent dönemi tartışmalıydı

Galatasaray Futbol Takımı'nda Fatih Terim'in ardından 14 Ocak 2022'de göreve getirilen İspanyol teknik direktör Domenec Torrent, bu koltukta 5 ay kalabildi.

Sarı-kırmızılı takım, 2021-2022 sezonuna Fatih Terim yönetiminde girdi. İnişli çıkışlı performans ve Burak Elmas yönetimi ile arasındaki sorunlar nedeniyle tecrübeli teknik adamla yollar ayrıldı.

İlk etapta Terim'e yardımcı olarak getirilmesi planlanan İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent, 14 Ocak 2022'de teknik direktör olarak göreve başladı. Beklenen performansın sergilenememesi nedeniyle camiada tartışılan 59 yaşındaki teknik adam ile sarı-kırmızılı kulübün birlikteliği 5 ay 7 gün sürdü.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan dev organizasyon! Manchester City...
Habere Git

12. sırada aldı, 13. olarak bıraktı

Ligin 21. haftası öncesinde göreve başlayan Torrent, 12. sırada aldığı Galatasaray'ı 13. sırada bıraktı. Süper Lig'de Galatasaray'ın başında 18 maça çıkan 59 yaşındaki çalıştırıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2 karşılaşmada görev yaptı. Galatasaray'ın başında toplam 20 müsabakada yer alan Domenec Torrent, 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı.

Elmas gitti, Özbek geldi! Torrent gönderildi

Kulüp başkanı Burak Elmas'ın olaylı bir sürecin ardından görevden ayrılmasıyla yeni seçilen Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim, beklentileri karşılayamayan İspanyol çalıştırıcı ile devam etmeyerek Torrent ve ekibinin sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Guardiola’nın yardımcısıydı

Torrent, kariyerinin büyük bölümünde vatandaşı Pep Guardiola'nın yardımcılığını yaptı. Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de Guardiola ile çalışan İspanyol teknik adam, Haziran 2018'de ABD takımlarından New York City takımının başına geçti. Burada 60 resmi maçta görev alan Torrent, 29 galibiyet, 14 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı.

Torrent, Kasım 2019'da ABD temsilcisinden ayrılmasından sonra Temmuz 2020'de Brezilya'nın Flamengo takımının başına geçti. Burada da yaklaşık 3,5 ay çalışan 59 yaşındaki teknik direktör, 26 resmi karşılaşmada 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgi gördü.

Senin için hazırladığımız haberler