Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent değerlendirmesi

Akın Ungan
12.01.2022 - 17:39 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 18:16

Galatasaray, Fatih Terim'den sonra Domenec Torrent ile anlaştı. Yeni teknik direktörü tanıyan The Atletic gazetecisi değerlendirme yaptı. Torrent kimdir?

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent değerlendirmesi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'da Fatih Terim'in ayrılığı sonrası boşalan teknik direktörlük koltuğuna, geçmiş dönemde Pep Guardiola'nın yardımcılığını yapmış İspanyol teknik adam Domenec Torrent getirildi. İngiliz basınından The Atletic gazetecisi, BBC Türkçe'ye Torrent'i değerlendirdi.

Guardiola ile aynı anlayışta

İlk olarak yardımcılık için görüşme sağlanan, fakat Fatih Terim ile yolların ayrılması nedeniyle, takımın başına getirilen Domenec Torrent için The Atletic gazetecisi Sam Lee, tecrübeli teknik adamın, Pep Guardiola ile aynı futbol anlayışına sahip olduğunu dile getirdi.

Torrent de bunu söylüyor

Domenec Torrent, daha önce The Atletic'e verdiği röportajda, "Tarzımız oldukça yakın. Oyunu daima geriden başlatırız, hızlı geçiş oyunu oynarız. Pep'e katılmadan önce de buna inandım. Pep'ten önce 15 yıl antrenörlük yaptım. Fikrim onunla birlikte daha da güçlendi. Çünkü ondan çok şey öğrendim." ifadelerini kullanmıştı. Bu cümleler, Sam Lee'nin ifadelerini doğruladı.

Guardiola'nın en büyük destekçilerinden biri

Lee, BBC Türkçe'de yaptığı değerlendirmede, "Özellikle oyunun akışında ve neler olup bittiğini anlama konusunda büyük paya sahip. Maç esnasında Pep bazen ikinci bir fikri ya da hatta oyunla alakalı yeni fikirleri ister. Torrent ve diğer yardımcıları da oyunu iyi okurlar ve Pep'e net bir resim çizerler." ifadeleriyle, Domenec Torrent'in, Mikel Arteta ve Juan Manuel Lillo gibi Pep Guardiola'ya büyük bir destek verdiğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Domenec Torrent, Galatasaray'da ilk antrenmanına çıktı!
Habere Git

Oyun, kaleciden başlıyor

Torrent'in, Guardiola'dan ayrı çalıştırdığı New York City ve Flamengo takımlarında da takipçisi olan Sam Lee, bu takımların, Guardiola takımlarına çok benzer futbol oynadıklarını ifade etti. İki teknik adamın da oyunu kaleciden başlattığını söyleyen Lee, oyun içerisinde takımının topa sahip olduğunu ve "juego de posicion" adı verilen oyuncuların tüm hareketlerinin, takım arkadaşlarıyla koordineli bir şekilde oynandığı bir oyun fikrini aşıladığını iletti.

Torrent'in olmazsa olmazı

Torrent'in olmazsa olmazını açıklayan Sam Lee, "Onun söylediklerini yapmaya istekli olmanız gerekir. Flamengo'da öne çıkan oyuncularla her zaman oynamadı. Çünkü o futbolcular, gerek topla oynarken gerekse de baskı yaparken Torrent'in kendilerinden istediği şeyleri yerine getirmedi. Aynı Pep gibi, koşmaya arzulu biri değilseniz, oynamazsınız. Eğer çaba gösteriyorsanız, bu o zaman iyi bir şeydir." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da ayrılık!
Habere Git

Torrnet, bir takımı tek başına yönetebilecek mi?

Daha önce New York City ve Flamengo takımlarının başında bulunan Domenec Torrent'in tek başına bir takımı yönetecilecek kadar tecrübeye sahip olup, olmadığı, taraftarların kafasında soru işaretiyken, teknik adamı yakından tanıyan Sam Lee, bunun cevabını verdi.

Sam Lee, konuşmasında, "Resmin kafanızda belirginleşmesi elbette bir şeydir ancak bu fikirleri oyunculara iletmek çok daha zordur. Hele ki ismi De Bruyne ya da Sterling olmayan oyunculara. Torrent bunu yapabileceğini gösterdi." ifadelerine yer verdi.

"New York'a bir oyun tarzı yaratmak için gittim"

New York City'nin başındaylen, kulüp tarihinde ilk kez Doğu Konsferansı'nı kazanan ve takımı CONCACAF Şampiyonlar Ligi'ne götüren Domenec Torrent, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce işe yarayan şey tarzımızdı. Benim için en önemli şey de buydu. New York'a sadece kazanmak için gitmedim. New York'a bir oyun tarzı yaratmaya çalışmak, taraftarları heyecanlandırmak için gittim. Bunu da yaptığımızı düşünüyorum." dedi.

Sabırsız futbol, Torrent'e göre değil

Torrent'in yakından takipçisi Sam Lee, teknik adamın Brezilya macerasındaki başarısızlığını ülkenin sabırsız futbol iklimine bağladı. Konuyla ilgili konuşan Lee, "Torrent, kulübün oyun tarzında büyük değişiklikler yapmak istedi ama bu zaman aldı ve yapamadı. Çünkü Brezilya futbolu sabırsızdır. Belki de Türkiye'deki kadardır?" dedi.

"15 yıl kendim takım çalıştırdım"

Türkiye'de teknik direktörlere bakış açısı ve onlara verdikleri zamanın, Brezilya futbolu ile benzerlik göstermesi, Torrent'in Galatasaray'da yapmayı planladığı değişimi ne yönde etkileyeceği bilinmiyor. Domenec Torrent, daha önce yaptığı açıklamada konuyla ilgili "Ama ünlü bir teknik direktör değilseniz ya da geçmişte önemli bir futbolcu olmadıysanız Bundesliga ya da Premier Lig'de iş bulmanız çok kolay değil. Dünyanın en iyi koçuyla 11 yıl geçirdim, 15 yıl da kendim takım çalıştırdım. Birçok insandan daha fazla tecrübem var." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler