Beşiktaş maçı kazandı, Tosun Paşa'yı kaybetti!

11.04.2021 - 20:48 | Son Güncellenme: 12.04.2021 - 00:16

Süper Lig’in 34. haftasında Erzurumspor’a konuk olan Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Cenk Tosun sağ dizinden sakatlanarak sezonu kapattı. İşte detaylar…

Beşiktaş maçı kazandı, Tosun Paşa'yı kaybetti!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Süper Lig’de konuk olduğu BB Erzurumspor karşısında maçı kazanırken, Cenk Tosun’la üzüntü yaşadı. Geçen hafta Covid sonrası karantinadan çıkıp Alanyaspor karşısında takımındaki yerini alan golcü futbolcu, Erzurum’da da maça ilk 11’de başladı.

Yerini Gökhan Töre'ye bıraktı

Tecrübeli futbolcu 73. dakikada büyük bir şanssızlık yaşadı. Bir hava topu mücadelesinde yerde kalan Cenk, diz kapağından sakatlandı. Acı içinde yere yığılan tecrübeli futbolcu yerini Gökhan Töre’ye bırakırken, sahayı sedye ile terk etti.

8 ay sahalardan uzak kalmıştı

Siyah beyazlı futbolcunun sakatlığının ilk alınan bilgilere göre sağ diz kapağı çıktı ve sezonu kapattı. 29 yaşındaki forvet, Premier Lig’de Crystal Palace forması giyerken bir antrenman sırasında sağ diz ön çapraz bağlarından sakatlanarak ameliyat olmuş ve yaklaşık 8 ay sahalardan uzak kalmıştı.

EURO 2020'yi kaçıracak

Cenk'in hastaneye götürülmediği ve ilk müdahalesinin soyunma odasında yapıldığı açıklandı. Milli futbolcunun ambulansla takım uçağına alınıp tedavisinin İstanbul’da gerçekleştirileceği belirtildi.

 

Golcü oyuncunun yaşadığı bu sakatlık hem Beşiktaş hem de bu yaz Avrupa Şampiyonası’nda mücadele verecek A Milli Takım cephesinde büyük üzüntü yarattı. 

Futbolculardan geçmiş olsun mesajları yağdı

Burak Yılmaz: Kardeşim

Cenk Tosun'un sakatlığı üzerine birçok futbolcu sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Leicester City forması giyen milli oyuncu Çağlar Söyüncü, "Geçmiş olsun Cenk abim" derken, Lille'de oynayan Burak Yılmaz, Instagram'dan Tosun'un fotoğrafını paylaşarak "Kardeşim" notunu düştü.  

Demba Ba ve Olcan Adın'dan mesaj

Bir dönem siyah beyazlı formayı giyen Başakşehir'in golcüsü Demba Ba'nın geçmiş olsun mesajında "Küçük kardeşim" ifadesini kullanması dikkat çekti. 

Yine eski futbolculardan Olcan Adın da "Geçmiş olsun kardeşim Cenk Tosun" mesajını paylaştı.

İrfan Can Kahveci: Tez zamanda iyileşmen dileğiyle

Fenerbahçe'de ise Mesut Özil ve Ozan Tufan'ın yanı sıra İrfan Can Kahveci de sosyal medya hesabından Cenk Tosun için geçmiş olsun dileğini sundu.

TFF Cenk için açıklama yayınladı

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden yayımlanan mesajda, "Süper Lig'in 34. haftasında oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Beşiktaş maçında dizinden üzücü bir sakatlık yaşayan Beşiktaş ve A Milli Takımımız oyuncusu Cenk Tosun'a ve siyah-beyazlı camiaya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Cenk Tosun'un en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz" denildi.

Sarı - lacivertli futbolculardan Caner Erkin de Instagram hesabından 'Geçmiş olsun kardeşim' paylaşımı yaptı. Sinan Gümüş ise ''Çok geçmiş olsun Cenk Tosun. En kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle'' mesajını paylaştı.

 

Senin için hazırladığımız haberler