Tosun'un golünde VAR çizgisi niye çizilmedi? İşte şaşırtan sebep!

15.02.2021 - 20:02 | Son Güncellenme: 16.02.2021 - 14:37

Son dakika haberleri... Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. Siyah-beyazlıların son iki golü devre arasında takıma katılan Cenk Tosun'dan geldi ancak Cenk Tosun'un ilk golünde ofsayt tartışmaları yaşandı. Peki Cenk Tosun'un golünde VAR çizgisi niye çizilmedi? İşte sebebi...

Tosun'un golünde VAR çizgisi niye çizilmedi? İşte şaşırtan sebep!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Süper Lig'in 25. hafta müsabakasında Beşiktaş, Gençlerbirliği’ni Ankara’da 3-0’lık net bir skorla yenerek, yoluna devam etti. Siyah beyazlılar baştan sona üstün bir oyun ortaya koysalar da mücadeleyi skor olarak, 89. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle koparttı. Ancak bu gol, hem ofsayt tartışmalarına hem de VAR çizgisinin neden çizilmediği tartışmalarına neden oldu.

Töre topa dokunmadığı için

Maçın 89. dakikasındaki atakta Gökhan Töre ile Cenk Tosun, Dorukhan Toköz’ün uzun pasına birlikte hareketlendi. İlk etapta Töre ofsaytta görünüyor. Ancak Töre, şekil olarak ofsaytta olmasına karşın, topu kazanmak için hiçbir çaba göstermedi. Ayrıca rakibi etkilemediği ve topu da savunmanın arkasından çıkan Cenk Tosun’a bıraktığı için ofsayt durumu, kurallar gereği ortadan kalktı. Dolayısıyla rakip savunma arkasından çıkış yapan Cenk Tosun'un attığı gol VAR'da yapılan incelemeyle de nizami olarak görüldü. VAR ile konuşan Yaşar Kemal Uğurlu da santrayı gösterdi.

Karda çizgi çizilemiyor!

Peki gol sonrasında VAR tarafından neden çizgi çekilmedi? Bu soru haklı olarak çok soruldu. VAR’ın ekranlarda gösterime soktuğu kırmızı ve mavi çizgileri çekilmeden önce işaretlemeler beyaz kalibrasyon çizgileri ile yapılıyor. Ancak Eryaman Stadı'nın zemini bu pozisyonun yaşandığı dakikalarda karla kaplı olduğu için, VAR kalibrasyonu yapamadı ve çekilmesi gereken çizgileri de seyirciye bu yüzden sunamadı.

Çözüm üretilecek mi?

Bu pozisyon sayesinde ofsayt çizgisi teknolojisinin bir açığı da ortaya çıkmış oldu. Bakalım Merkez Hakem Kurulu (MHK), VAR teknolojisinde bu durumlara karşı bir çözüm üretebilecek mi?

Senin için hazırladığımız haberler