Formula 1'deki tüm takımlardan ortak açıklama! "Toto Wolff'ü şikayet etmedik"

Orhan Gülek
07.12.2023 - 18:05 | Son Güncellenme: 07.12.2023 - 18:08

Formula 1 takımları, dün ve bugün resmi hesaplarından bir açıklama yayımlayarak Mercedes patronu Toto Wolff'ü FIA'ya şikayet etmediklerini paylaştı. İşte detaylar.

Formula 1'deki tüm takımlardan ortak açıklama! "Toto Wolff'ü şikayet etmedik"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 takımları, resmi sosyal medya hesaplarından açıklama paylaşarak Mercedes'in patronu Toto Wolff'ü şikayet etmediklerini açıkladı. Dün açıklama yapmayan 3 takım vardı ve bu takımlar; Alfa Romeo, AlphaTauri ve Alpine takımlarıydı. Bu 3 takımında açıklama yapmasıyla, Mercedes haricindeki tüm takımlar FIA'ya Toto Wolff'le ilgili bir şikayette bulunmadıklarını açıkladı.

Çıkar çatışması nedeniye soruşturma altına alındılar

Formula 1 takımı Mercedes'in patronu Toto Wolff ve eşi Susie Wolff, çıkar çatışması iddiasıyla FIA Uyum Departmanı tarafından soruşturma altına alınmışlardı. Formula 1 medyasında yer alan iddialara göre, Formula 1 takım patronları, Wolff çiftini faaliyetleri nedeniyle şikayet etti ve FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem tarafından soruşturma açıldı.

Gizli bilgileri medyaya servis ettiler iddiası

Toto Wolff ve eşi Susie Wolff'ün, gizli bilgileri erişerek bunları medyaya servis ettiği ve bunun da çıkar çatışması olarak adlandırabileceği yönünde iddialar vardı. FIA ise, "FIA, bir FOM üyesi tarafından gizli nitelikteki bilgilerim bir F1 takım patronuna aktarıldığı iddiasına yönelik basında yer alan spekülasyonların farkındadır. FIA Uyum Departmanı konuyu incelemeketedir" açıklamasını paylaştı.

İlgini Çekebilir
Formula 1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu kim?
Habere Git

Formula 1'den Toto Wolff'e savunma geldi

Toto Wolff ve eşi Susie Wolff’e açılan soruşturma ile ilgili açıklamalarda bulunan Formula 1, “İddiaların yanlış olduğuna dair güvenimiz tamdır ve herhangi bir potansiyel çıkar çatışması durumunda bilgi ve sorumlulukların ayrıştırılmasını sağlayan sağlam süreç ve prosedürlere sahibiz. Ekibimizin hiçbir üyesinin bir takım patronuna yetkisiz açıklama yapmadığına eminiz ve herkesi, aslı astarı olmayan tedbirsiz ve ciddi iddialarda bulunmamaları konusunda uyarıyoruz” diyerek Toto Wolff’ü savunduğunu açıkladı.

Mercedes'te açıklama yayımladı

İddiaların ortasındaki takım Mercedes, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yayımladı: “Takım, FIA Uyum Departmanından bu konuyla ilgili herhangi bir iletişim almamıştır ve soruşturmayı bir medya açıklaması yoluyla öğrenmek son derece şaşırtıcı olmuştur. Açıklamadaki iddiayı ve bununla bağlantılı olarak medyada yer alan ve Takım Patronumuzun dürüstlüğüne ve uyumluluğuna haksız bir şekilde gölge düşüren haberleri tamamen reddediyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler