Tottenham - Aston Villa: 0-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
01.01.2023 - 18:42 | Son Güncellenme: 01.01.2023 - 19:02

Son dakika haberleri | Premier Lig'de Tottenham, Aston Villa'ya kendi evinde 2-0 yenildi. İşte maç sonucu, goller, maçın yazılı özeti ve tüm detaylar.

Tottenham - Aston Villa: 0-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 18. haftasında Tottenham ile Aston Villa karşı karşıya geldi. Tottenham Hotspur Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadeleyi konuk ekip Aston Villa 2-0 kazandı.

Katar'a damga vuran kaleci yedekte

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası boyunca gerek sergilediği performans gerekse yaptığı danslarla şampiyonaya damga vuran Arjantinli kaleci Emiliano Martinez, Aston Villa kadrosunda yer aldı. Martinez, Tottenham karşısında yedek kulübesinde oturdu.

Penaltı kurtardı, Mbappe'yi kızdırdı

Emiliano Martinez, Dünya Kupası'nda kurtardığı penaltılarla dikkat çekti. Beyaz noktadaki başarısıyla beğeni kazanan Arjantinli eldiven, sevinç gösterileri ve dansları ile bazı futbolseverler tarafından tepki gördü. Martinez, kupa töreninde aldığı ödül ile verdiği poz ve Arjantin'deki kutlamalarda taşıdığı Mbappe'li bebek ile antipati topladı.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk yönetimden sol bek istedi! İşte listedeki isim...
Habere Git

Perdeyi Buendia açtı

Mücadelenin ilk devresi, başladığı gibi sona erdi. Takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Aston Villa oldu. Konuk ekip, karşılaşmanın 50. dakikasında Emiliano Bueandia'nın golü ile öne geçti.

Aston Villa'nın organize atak geliştirdiği dakikalarda Luiz, uzaklardan kaleyi yokladı. Lloris'in kale alanına doğru sektirdiği topu Watkins önüne aldı. Vuruş açısı kapanan Watkins, penaltı noktasının soluna doğru koşu yapan Buendia'ya yerden pasını verdi. Buendia sağ ayağının üstüyle yakın köşeye, sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Luiz ile fark 2 oldu!

Aston Villa, zorlu mücadelenin 73. dakikasında farkı ikiye çıkarmayı başardı. Dougles Luiz, Tottenham karşısında rahatlamayı sağlayan gole imza attı.

İlgini Çekebilir
UEFA açıkladı! Arda 2023'ü sallayacak
Habere Git

Ön alanda yapılan baskı sonucu kapılan topta McGinn, merkezden savunma arkasına sarkan Luiz'e nefis bir ara pası gönderdi. Topu tek dokunuşla kontrol eden Luiz, sağ ayağının dışıyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Tottenham 5.'liğe geriledi

Tottenham, Aston Villa'yı konuk ettiği maçta aldığı yenilgi ile 30 puanda kaldı. 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşayan takım, Premier Lig'in 5. sırasına geriledi. Aston Villa ise 17 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşayarak, topladığı 21 puan ile 12. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler