Tottenham ile West Ham taraftarı birbirine girdi! Polis durduramadı...

Akın Ungan
23.12.2021 - 16:53 | Son Güncellenme: 23.12.2021 - 17:10

İngiltere Lig Kupası Çeyrek Final maçında Tottenham Hotspur ile West Ham United taraftarları kavga etti. İngiliz polisi, olayları yatıştıramadı.

Tottenham ile West Ham taraftarı birbirine girdi! Polis durduramadı...

22 Aralık Çarşamba günü oynanan, İngiltere Lig Kupası Çeyrek Final mücadelesinde, Tottenham Hotspur ile West Ham United karşı karşıya geldi. Tottenham Hotspur'ün 2-1 kazanarak, yarı finale yükseldiği maça, taraftar olayları damga vurdu. İki takım taraftarı, maç öncesi stadyum çevresinde kavga etti.

Polis durduramadı

Başlama vuruşundan önce stadyumun girişinde toplanan taraftar grupları birbirlerinin aleyhine tezahürat yapıyordu. Ortamı alevlendiren bağrışmalardan sonra alınan önlemlere rağmen taraftarlar arasında kavga çıktı.

Yaralananlar var

İnternette yayınlanan görüntülerde, bir adamın arbede anında bayıldığı tespit edildi. Kavga sonucu bir taraftarın yüzünün de kanlar içinde kaldığı görüldü. Polis ekipleri stadın içerisinde olası bir kavgayı önleyebilmek için güvenliklerle beraber düzeni sağladı.

Maçtan sonra devam etti

Maç bitiminde stadı terkeden taraftarlar arasında olaylar dinmedi. Azılı taraftar grupları, birbirleriyle bu sefer de şişe fırlatarak kavga ettiler.

Maçın öncesinde ise bir kadın yolcu Twitter’da paylaştığı videoyla anti semitik (Yahudi karşıtı) sözler söyleyen bir taraftarı Londra polisine şikayet etti.

İlk kavgaları değildi

Bu sezonun başlarında West Ham’ın sahasında oynanan maçtan önce de benzer sahneler yaşandı. Polis ekipleri, deplasman taraftarı olarak maça gelen West Ham taraftarlarına olası bir kavgayı önlemek için stada kadar eşlik etti.

Polis soruşturma başlattı

Tottenham Hotspur Stadyumu’nun dışında kavga eden iki taraftar grubunu coplu polisler ayırmak için mücadele etti. Tottenham’ın yarı finale yükseldiği karşılaşmanın öncesinde yaşananlar hakkında polisin soruşturma başlatmaya hazırlandığı söylendi.

Taraftarlar stadyuma giderken de Londra metrosunda kavgalar yaşandı.

İngiltere Futbol Federasyonu, yaşanan olaylarla ilgili bir soruşturma başlatacağını açıkladı. Polis ise suçluları belirlemek için kamera kayıtlarını ve sosyal medyadaki görüntüleri incelemeye başladı.

Yarı finalde rakip...

Yaşanan olaylar nedeniyle başlama vuruşu gecikmedi. Tottenham, Steven Bergwijn ve Lucas Moura’nın golleriyle maçı kazandı. West Ham’ın tek golü ise Jarrod Bowen’den geldi.

Tottenhem Hotspur, Antonio Conte’nin çalıştırdığı bir başka Londra ekibi olan Chelsea ile yarı finalde karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler