Transfer haberleri | Juventus, Kulusevski ve Bentancur'u Tottenham'a verdi

Orhan Gülek
31.01.2022 - 20:41 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 20:50

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, oyuncuları Dejan Kulusevski ile Rodrigo Bentancur'u İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'a verdi.

Transfer haberleri | Juventus, Kulusevski ve Bentancur'u Tottenham'a verdi

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, Juventus forması giyen Rodrigo Bentancur ve Dejan Kulusevski'yi kadrosuna kattığını açıkladı.

Dejan Kulusevski, satın alma opsiyonuyla transfer oldu

Siyah-beyazlılar, İtalya'da ara transfer dönemini hareketli geçiren kulüplerden oldu. Juventus'tan yapılan açıklamada, 21 yaşındaki İsveçli oyuncu Dejan Kulusevski'nin zorunlu satın alma opsiyonuyla 1,5 yıllığına 10 milyon avro karşılığında Tottenham'a kiralandığı belirtildi. Transferde kesin satış için anlaşılan bedelin ise ayrıca ödenecek 35 milyon avro olduğu kaydedildi.

Rodrigo Bentancur, Juventus'a 19 milyon avro kazandırdı

Açıklamada ayrıca, Uruguaylı 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Rodrigo Bentancur'un da 19 milyon avro karşılığında yine Tottenham'a bonservisiyle birlikte satışı konusunda anlaşma sağlandığı ifade edildi. Belirli hedeflere ulaşılması halinde bu meblağın 6 milyon avro daha artacağı aktarıldı. Juventus, her iki oyuncusuna da teşekkür edip, başarılar diledi.

İlgini Çekebilir
Inter, Robin Gosens'i kadrosuna kattı
Habere Git

Kulusevski ve Bentancur'un performansı

2020'de Atalanta'dan Juventus'a transfer olan Dejan Kulusevski, bu sezon 27 maçta 2 gol ve 3 asist kaydetti. Rodrigo Bentancur ise 19'u ilk 11 olmak üzere çıktığı 26 maçta 3 asistle oynadı.

Kulusevski ve Bentancur gitti, Federico Gatti ile Denis Zakaria geldi

Öte yandan, Kulusevski ve Bentancur'u gönderen siyah-beyazlı kulüp, bugün defans oyuncusu Federico Gatti'yi kadrosuna kattı. Juventus'un, yine bugün sağlık kontrolünden geçirdiği İsviçreli orta saha oyuncusu Denis Zakaria'yı Borussia Mönchengladbach'tan transfer ettiğini duyurması bekleniyor.

Federico Gatti ve Denis Zakaria'nın performansı

İtalya Serie B Ligi'nde Frosinone'de forma giyen Federico Gatti, bu sezon 19 maça çıkıp, 3 gol kaydetmişti. Borussia Mönchengladbach'da 5 sezon forma giyen Denis Zakaria ise bu sezon Alman ekibinde 18 maça çıktı, 2 gol ve 1 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler