Tottenham'ın yıldızına ırkçılık cezası!

11.06.2020 - 15:43 | Son Güncellenme: 11.06.2020 - 15:43

Koronavirüs salgını ile ilgili geçtiğimiz aylarda bir videolu paylaşım yapan Tottenham'ın yıldız ismi Dele Alli, ırkçılık yaptığı gerekçesiyle ceza aldı. İngiltere Futbol Federasyonu'ndan resmi açıklama geldi. Kaç maçta oynayamayacak?

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Tottenham’da forma giyen Dele Alli, sosyal medya hesabından koronavirüsle ilgili yaptığı bir paylaşım nedeniyle başını derde soktu. Yıldız futbolcuya, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan 1 maçtan men cezası verildi. Dele Alli, buna göre Manchester United maçında sahaya olmayacak!

Dele Alli’ye verilen ceza İngiltere’de gündem oldu

Tüm dünya George Floyd’a yapılan ırkçılıkla kavrulurken, Tottenham’ın yıldız ismi Dele Alli’ye verilen ceza İngiltere’de gündem oldu.

Asyalı ile aynı ortamdayken maske taktı

Tottenham forması giyen Dele Alli’nin, sosyal medya ağı üzerinden yayınladığı videoda bir Asyalı ile aynı ortamdayken maske taktığı görülmüştü. Futbolcunun salgınla ilgili yaptığı ve ırkçılık içerdiği gündeme gelen şaka cezasız kalmadı.

1 maç cezanın dışında başka cezalar da verildi

İngiltere Futbol Federasyonu, futbolcuya 1 maçtan men cezası verdi. Takımı adına 35 maçta 9 gol 6 asist kaydeden 24 yaşındaki futbolcu, Manchester United maçında forma giyemeyecek. Ayrıca Dele Alli, 50 bin pound para cezası ve bir eğitim kursuna katılma zorunluğu cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Resmi açıklama da yapıldı

FA yaptığı açıklamada, “Tottenham oyuncusu Dele Alli, hakaret ve/veya uygunsuz bir sosyal medya yayını ile kuralları açıkça ihlal etmiş ve çiğnemiştir. Kurallarda tanımlanan ihlal, ırk/etnik köken ayrımcılığı içeriyor” ifadelerine yer verildi.

Videoyu sildi ama…

Söz konusu videoyu silse de oyuncu cezadan kurtulamadı. Disiplin kuruluna yaptığı savunma da yine yeterli görülmedi. Dünya genelinde 416 binden fazla insan koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler