Tour of İstanbul başlıyor Ekrem İmamoğlu'ndan çağrı

İsa Kethüda
27.09.2023 - 15:50 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 17:07

Tour of İstanbul, yarın başlıyor. Dört etaptan oluşacak bisiklet turu 1 Ekim'de sona erecek. Tur öncesi konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, halka çağrıda bulundu.

Tour of İstanbul başlıyor Ekrem İmamoğlu'ndan çağrı

AJANSSPOR-HABER

Bisikletin kalbi üç gün boyunca İstanbul'da atacak. Tour of İstanbul, yarın başlıyor. 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan  Tour of İstanbul, medeniyetlerin buluşma noktası olan dünya kenti İstanbul'un güzel doğasıyla tarihi ve kültürel alanlarında gerçekleşecek.  

Tour of İstanbul etapları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul'un öncülüğünde gerçekleştirilen ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun da destek verdiği Tour of İstanbul, 4 etaptan oluşuyor. 

Söz konusu etaplar şöyle:

  • 1. Etap: Arnavutköy-Arnavutköy
  • 2. Etap: Şile-Şile
  • 3. Etap: Beykoz-Beykoz
  • 4. Etap: Sultanahmet-Caddebostan


20 takım yarışacak, ikisi Türk

Organizasyona 18'i yabancı olmak üzere toplam 20 takım katılacak. Türkiye'den Sakarya Büyükşehir Belediye Pro Team ve Konya Büyükşehir Belediye Spor yarışacak.

İmamoğlu'ndan İstanbullular'a davet

Tur öncesi bugün bir basın toplantısı düzenlendi Toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz katıldı. 

İstanbul Maratonu'nun şehrin tacı olduğunu belirterek, "Onun yanına çok önemli bir kardeşi koyduğumuzu düşünüyorum. Tour of İstanbul'un çok kısa süre içinde en önemli kent içi bisiklet turları içerisine oturacağına inanıyorum" dedi. İmamoğlu, İstanbul halkını da turu yerinden izlemeye davet etti.

Senin için hazırladığımız haberler