TPFD Başkanı Hakan Ünsal: "Kulüp bulamayan futbolculara kamp programı düzenleyeceğiz"

30.06.2018 - 18:15 | Son Güncellenme: 30.06.2018 - 21:15

TPFD Başkanı Hakan Ünsal: "Kulüp bulamayan futbolculara kamp programı düzenleyeceğiz"

TPFD Başkanı Hakan Ünsal, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

TPFD'nin faaliyetlerini anlatarak sözlerine başlayan Hakan Ünsal, "Dernek bünyesinde ücretsiz avukatlık sistemi yaptığımız faaliyetlerden birisi. Futbolcu arkadaşlarımızın yanında oluyoruz. Düzenli olarak yardım yaptığımız kişiler var. Fakat biz burada isim zikretmiyoruz. Kulüp bulamayan futbolculara kamp programı düzenleyeceğiz. 25 kişilik bir kadro belirleyeceğiz. Bu kamp programında hocamız Emre Aşık olacak. 1 tane de hazırlık maçımız olacak. İspanya Futbolcular Birliği'nin bir daveti var. Yurt dışıyla da ilişkilerimiz güzel gidiyor. Keşke bütün futbolcularımız takım bulsa da kampa katılmasa.

Süper Lig'deki sorunlar alt liglere göre biraz daha az. Alt liglerde birçok futbolcuya davaları konusunda yardımcı olduk. Sezon başlayınca takımlarımızı ziyaret edeceğiz. Bu süreç; 2 yıl önce futbolcular bizi tanımıyordu. Şu anda o adaptasyon sürecini atlattık. Artık kendimizi anlatma dönemini geçtik, icraat dönemi başladı" dedi.

'Ndiaye, Galatasaray'a kiralık olarak dönebilir'

Galatasaray'ın transfer gündemini değerlendiren Ünsal, "Muğdat Çelik entresan bir futbolcu. Fatih Terim'le birlikte kenarlarda etkili olan bir Galatasaray var. Bu bağlamda iyi bir transfer olabilir. Mantıklı bir transfer. Muğdat'ın şu gerçeklere yüzleşmesi gerekiyor. Muğdat'a rakipleri Akhisarspor'daki fırsat tanımayacaklar. Bu geçiş dönemi onun için zor olacak. Yerli futbolcu ve yerli futbolcunun çok az olduğu dönemdeyiz. Muğdat İnşallah Galatasaray'da başarılı olur ve Milli takıma kadar yükselir.

Ndiaye bildiğimiz bir futbolcu. Stoke City düştü, Galatasaray ve Şampiyonlar Ligi'nden bahsediyoruz. Ndiaye Galatasaray'a kiralık olarak dönebilir. Ndiaye'nin dönüşü orta sahaya yeni bir hava katacaktır. Düşünülen futbolcuların ortak noktası hızlı olması. Yavaş oyun ve yana oyun bitti. Donk'un yükselişinde Fatih Terim'in büyük bir etkisi var. Hiç akıllarda yokken yeni bir transfer oldu. Şampiyonlar Ligi alternatifi açısından iyi bir tercih olur.Dünya Kupası'nda favorim Almanya'ydı fakat erken veda etti. Sürprizlerin olduğu bir Dünya Kupası oluyor. Belçika'nın özgüveni yerinde, favori olmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler