Abdullah Avcı ile Trabzonspor En Farklı Yenilgisini Antalyaspor'a Karşı Aldı

Akın Ungan
20.08.2022 - 23:59 | Son Güncellenme: 21.08.2022 - 01:14

Süper Lig'de Trabzonspor, Antalyaspor deplasmanına gitti. 5-2 kaybedilen maç, Karadeniz ekibi için Abdullah Avcı yönetiminde en fazla gol yenilen maç oldu.

Abdullah Avcı ile Trabzonspor En Farklı Yenilgisini Antalyaspor'a Karşı Aldı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor, Antalyaspor deplasmanına konuk oldu. Bordo-Mavili takım, mücadeleyi 5-2 kaybetti. Abdullah Avcı yönetimindeki Süper Lig'in son şampiyonu, Antalyaspor karşısında yaşadığı büyük şokla Karadeniz'e puansız gitti.

Kalesinde gördüğü en fazla gol

Abdullah Avcı, 10 Kasım 2020 tarihinde göreve geldiği Trabzonspor'da en fazla gol yediği maçı oynadı. Günümüze kadar toplam 85 maça Avcı yönetiminde çıkan Bordo-Mavililer, 50 galibiyet, 23 beraberlik ve 12 mağlubiyet topladı. Karadeniz ekibi, son oynanan Antalyaspor maçına kadar kalesinde 4'ten fazla gole izin vermedi.

Antalya'dan önce rekor Kayseri'deydi

Abdullah Avcı, Antalyasor yenilgisinden önce şimdiye kadar en fazla 4 gole engel olamadı. 10 Mayıs 2022 tarihinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Hikmet Karaman'ın Kayserispor'una 4-2 kaybeden Trabzonspor, kupaya veda etmişti.

Şahin Avcı'ya göz açtırmıyor

Abdullah Avcı'nın Spor Toto Süper Lig kariyerinde en az üç kez karşılaşıp mağlup edemediği tek Türk meslektaşı Nuri Şahin oldu. Toplamda 3 kez karşı karşıya gelen ikili arasında 1 kez beraberlik yaşanırken, Nuri Şahin ve öğrencileri 2 defa sahadan üstün ayrıldı.

2009'da Bursa'dan 6 yedi

Abdullah Avcı, Süper Lig'de Ekim 2009'dan bu yana ilk kez kalesinde 5+ gol gördü. İstanbul Başakşehir Teknik Direktörlüğü yaptığı dönemde Abdullah Avcı, Bursaspor'a 6-0 kaybetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler