(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

Orhan Gülek
24.02.2023 - 00:36 | Son Güncellenme: 24.02.2023 - 01:13

UEFA Konferans Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş maçında Trabzonspor, deplasmanda İsviçre'nin Basel takımına 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. İşte maçın yazılı özeti

(ÖZET) Basel-Trabzonspor maç sonucu: 2-0

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, ilk maçta evinde 1-0 mağlup ettiği Basel'e deplasmanda 2-0 yenilerek UEFA Konferans Ligi'ne son 32 turunda veda etti. Bordo mavililer Bakasetas'ın ayağından bir penaltı vuruşundan yararlanamazken, Denswil ile Umut Bozok'un attığı gollerse ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Yine Trabzonspor'un kazandığı bir penaltı vuruşu da VAR incelemesinden sonra iptal edildi.

Basel'in ilk golünü Zeki attı

Karşılaşmanın 13. dakikasında defansın arkasına atılan topta Uğurcan ile karşı karşıya kalan Türk asıllı Zeki Amdouni topu filelere göndererek Basel'i 1-0 öne geçirdi.

Son sözü Zeqiri söyledi

Maçın 76. dakikasında ise bu kez Basel'de Zeqiri, kale dibinde Uğurcan'dan dönen topu tamamladı ve farkı 2'ye çıkarttı ve skoru tayin etti.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da ayrılık!
Habere Git

Bakasetas'ın ayağı kaydı, penaltı kaçtı

Öte yandan heyecan dolu geçen maçta Trabzonspor şansız anlar yaşadı. Fırtına, ilk olarak 27. dakikada Bakasetas ile penaltı kaçırdı. Yunan yıldız, şutu çekerken destek ayağı kaydı ve penaltıyı auta attı.

Penaltı kararı VAR'dan döndü

Maçın 49. dakikasında ise bu kez Trabzonspor'da Gomez kale dibinde kaleci Hitz'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Lahoz penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR'a giden Lahoz penaltı kararını iptal etti. 

Bu kez gol iptal edildi

Maçın 61. dakikasında ise ceza alanında Denswill kafayı uzak direğe vurdu ve bu kez Basel'in kalecisi Hitz'i çaresiz bıraktı. Ancak VAR kontrolü sonrasında Denswill'in milimetrik hesapla önde olduğu tespit edildi ve gol iptal edildi.

Trabzonspor bir sezonda Avrupa'da 3 kupadan elendi

Trabzonspor, bu sezon Avrupa'da üç ayrı kupadan elendi. Sezona Şampiyonlar Ligi play-off'uyla başlayan bordo mavililer, Kopenhag'a elendi. Fırtına yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Burada gruptan çıkmayı başaramayan Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'ne indi. Ve Basel'e elenerek bu kulvara da veda etti.

Senin için hazırladığımız haberler