Trabzonspor'a Gol Atan Zeki Amdouni'nin Babası Trabzonlu Çıktı!

Orhan Gülek
24.02.2023 - 19:46 | Son Güncellenme: 24.02.2023 - 20:06

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Basel'in Trabzonspor'u ağırladığı maçta ağları sarsan Zeki Amdouni'nin babasının Trabzonlu olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar

Trabzonspor'a Gol Atan Zeki Amdouni'nin Babası Trabzonlu Çıktı!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Trabzonspor’un UEFA Konferans Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş karşılaşmasında Basel’in ilk golünü atan Zeki Amdoui’nin 2021 yılında 2 maçlığına Türkiye U21 takımına davet edildiği ancak daha sonra Tolunay Kafkas ile anlaşamaması nedeniyle yeniden İsviçre Milli Takımı’na geri döndüğü ortaya çıktı.

Trabzonlu babanın oğlu

4 Aralık 2000 tarihinde Trabzonlu Türk baba ve Tunuslu annenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve hem İsviçre hem de Türkiye vatandaşlıkları bulunan Amdouni, futbola Servette FC takımında başladı ve bir süre sonra Meyrin FC genç takımına transfer oldu. 2018 yazında ise 4. Lig’den Etoile Carouge takımına geçti.

1 yıl sonra Stade Lausanne takımına gitmesinin ve başarılı performansının ardından 2021 yaz transfer döneminde 2,5 Milyon Euro bedelle 2. Lig ekibi Lausanne Sport takımına satıldı. 22 yaşındaki oyuncu 202/23 sezonu yaz transfer döneminde de Trabzonspor’u eleyen Basel tarafından 2 sezonluğuna kiralandı. 

Önce Türkiye’yi tercih etti

İsviçre doğumlu oyuncu, 2019 yılında İsviçre U20 Milli Takımı’nın 2 maçta formasını giydikten sonra tercihini Türkiye’den yana kullanmak istediğini bildirince Türkiye U21 Milli Takımı’nın 26 Mart 2021’de Hırvatistan ve 30 Mart 2021 tarihlerinde Sırbistan ile oynadığı hazırlık maçlarının aday kadrosuna alındı. Zeki, Hırvatistan karşılaşmasında maç kadrosuna giremedi. Sırbistan müsabakasında ise ilk 11’de 45 dakika forma şansı bulan genç oyuncu, 2 Haziran 2021 tarihinde oynanan Ukrayna hazırlık maçı kadrosuna da davet edildi. 

İsviçre’ye döndü

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu internet sitesinden 18 Mayıs 2021 tarihinde yapılan sürpriz açıklamayla Zeki Amdoui’nin kulübünden gelen yazıyla oyuncunun İsviçre Milli Takımı’nda oynamayı tercih ettiğinin bildirildiği ve bu nedenle kamp kadrosundan çıkartıldığı duyuruldu.  

Daha sonra geçtiğimiz yıl eylül ayında İsviçre Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Yakın tarafından A Milli Takım kadrosuna çağrılan ve Çekya ile oynanan Uluslar Ligi karşılaşmasında 11 dakika forma giyen Zeki Amdoui, böylece Türki Milli Takımı’nda oynama şansını tamamen kaybetti.

Oyuncu Türkiye tercihini neden değiştirdiği konusunda açıklama yapmazken gelen bilgiler kendisi gibi Trabzonlu olan Tolunay Kafkas’ın yönetim biçiminden hoşnut olmadığı için tekrar İsviçre’ye döndüğü yönünde. 

Trabzonspor’un Basel’e 2-0 kaybettiği karşılaşmada takımının ilk golünü atan oyuncu, böylece babasının memleketinin takımının Avrupa’dan elenmesine neden olan gollerden birini de atmış oldu.

TFF'den Zeki Amdouni açıklaması gelmişti

Öte yandan söz konusu zamanda TFF, Ümit Milli Takım kadrosuna davet alan Mohamed Zeki Amdouni’nin İsviçre Milli Takımını seçtiğini açıklamış ve konuyla ilgili olarak TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Ümit Millî Takımımızın Mart ayında oynadığı hazırlık maçları için açıklanan kadroda yer alan ve Sırbistan müsabakasında 45 dakika süre alan Mohamed Zeki Amdouni, 2 Haziran 2021 Çarşamba günü oynanacak olan Ukrayna karşılaşmasının kamp kadrosuna da alınmıştır.

Ancak futbolcunun kulübü tarafından tarafımıza yapılan yazılı bildirimde Mohamed Zeki Amdouni’nin kendi isteğiyle İsviçre Millî Takımı’nda oynamayı tercih ettiği dile getirilmiştir. Bu nedenle bahse konu futbolcu kamp listesinden çıkartılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Senin için hazırladığımız haberler