Trabzonspor, Abdullah Avcı ayrılığını resmen açıkladı!

31.08.2024 - 18:46 | Son Güncellenme: 31.08.2024 - 20:12

Son dakika haberleri. Süper Lig takımlarından Trabzonspor, alınan kötü sonuçlar sonrası teknik direktör Abdullah Avcı ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

Trabzonspor, Abdullah Avcı ayrılığını resmen açıkladı!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, alınan kötü sonuçlar sonrası teknik direktör Abdullah Avcı ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu.

Bordo-Mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Şampiyon Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırma kararı almış bulunuyoruz.

Sayın Avcı'ya kulübümüze verdiği hizmetler için teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Avcı alacaklarının yarısını bıraktı

Kamu Aydınlatma Platformu'ndan (KAP) yapılan açıklamaya göre ise şu ifadeler kullanıldı:

Şirketimiz ile Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörümüz Sayın Abdullah Mucib Avcı arasındaki 30.06.2025 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi yapılan görüşmeler neticesinde karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre, Sayın Avcı, sözleşme kapsamındaki alacaklarının yarısından feragat etmiştir.

Bu sezonki performansı

61 yaşındaki teknik adam bu sezon Trabzonspor ile çıktığı 7 resmi maçta 2 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

  • Ruzomberok 0-2 Trabzonspor
  • Trabzonspor 1-0 Ruzomberok
  • Rapid Wien 2-0 Trabzonspor
  • Trabzonspor 0-1 Rapid Wien
  • St.Gallen 0-0 Trabzonspor
  • Trabzonspor 1-1 (PEN 4-5) St.Gallen
  • Sivasspor 0-0 Trabzonspor

Abdullah Avcı, Trabzonspor'a veda etti

Abdullah Avcı, Trabzonspor'a veda etti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Avcı şu ifadeleri kullandı:

"Çok sevdiğim Trabzonspor'a, oyuncularıma ve futbolla yatıp futbolla kalkan, gerçek Trabzonspor sevdalılarına bugün hoşça kal demem gerekiyor.

Başta Başkanımız Sayın Ertuğrul Doğan olmak üzere, beni daima evimde hissettiren tüm Trabzonspor ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Onlara, her zaman doğrunun ve futbolun yanında oldukları için minnettarım.

Böyle bir şehre, çok uzun zamandır, çok özledikleri bir şampiyonluk sevincini yaşatmış olmaktan dolayı hayatım boyunca büyük bir gurur duyacağım. Bundan sonra ne konuşulursa konuşulsun, bu paha biçilmez duyguyu hiç kimse (ve ne kadar incitici olursa olsun, hiçbir haksız eleştiri) benden geri alamaz.

Belki bugün değil ama bir gün mutlaka değeri anlaşılacak iki şeyin altını çizerek sizlere veda ediyorum.

Pedro, Batagov, Cham, Cihan, Draguş transferleri, önümüzdeki 3 yıl için bu takımın iskeletini oluşturacak; çok dikkatli ve titiz bir anlayışla gerçekleştirildi. Mevcut kadro, Milli Takımlara tam 10 oyuncu vermiş, yüksek kalitede bir organizasyonun ürünü. Onlara iyi bakın.

Yazarken kendim de farkındayım, şu an hayal kırıklıkları ve alınan erken sonuçlar doğruların önüne geçiyor çünkü bu bir geç hasat. Yine de yazmak boynumun borcu. Bugün, bu güzel şehirden ayrılıyorum ve bu renkler, bana yaşattığı en güzel duygularla birlikte benimle geliyor. Hoşça kal Trabzon."

216 gün sonra tekrar yuvaya dönmüştü

Teknik direktör Abdullah Avcı, 216 gün sonra Trabzonspor'a dönmüştü. 10 Mart 2023 tarihinde Trabzonspor ile sözleşmesi feshedilen Avcı, 12.10.2023'te tekrar bordo-mavili takımın başına getirilmişti.

Peki Abdullah Avcı'nın sözleşme kapsamı ne kadardı?

O dönem Trabzonspor'dan yapılan açıklamada "2023-2024 sezonu için 40 milyon TL garanti ücret ödenmesine, 2024-2025 sezonu garanti ücreti olarak, bir önceki sezon ödenen ücrete, %50 oranını geçmeyecek şekilde, (TÜFE+ÜFE)/2 oranında artış yapılarak ortaya çıkacak tutarın ödenmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

İlk dönemde 3. kupa başarısı

Abdullah Avcı, Trabzonspor'daki ilk döneminde önemli başarılara imza attı. 10 Kasım 2020'de takımın başına geçen Avcı, 10 Mart 2023'te görevinden ayrılana kadar 848 gün boyunca takımın teknik direktörlüğünü yaptı. Bu süre zarfında 117 maçta 65 galibiyet, 30 beraberlik ve 22 yenilgi elde etti. Trabzonspor, Avcı yönetiminde Süper Lig şampiyonluğu ve iki Süper Kupa zaferi yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler