Trabzonspor, Altay Maçını Şanlıurfa'da Oynamak İçin TFF'ye Başvurdu

Akın Ungan
07.05.2022 - 15:57 | Son Güncellenme: 07.05.2022 - 18:56

Şampiyon Trabzonspor'da taraftarın sahaya inmesi nedeniyle zemin hasar gördü. Trabzonspor, Altay maçının başka statta oynanması için TFF'ye başvurdu.

Trabzonspor, Altay Maçını Şanlıurfa'da Oynamak İçin TFF'ye Başvurdu

Spor Toto Süper Lig'de çıktığı Antalyaspor maçında şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'da taraftarlar, kutlamalar için sahaya inmişti. Bordo-Mavili kulübün stadı bu nedenle zarar gördü.

Trabzonspor, Altay maçı için TFF'ye başvurdu

Fanatik'in haberine göre Trabzonspor, taraftarın sahaya inmesi ile zarar gören zemini işaret ederek, Cumartesi günkü Altay maçının Şanlıurfa GAP Stadı'nda oynanması için TFF'ye resmi başvuruda bulundu.

Kardeş takımlar

Trabzonspor, zeminini gerekçe göstererek TFF'ye Altay maçının yeri ile ilgili yaptığı başvuruda, resmi kardeş kulübü olan Şanlıurfaspor'un stadını işaret etti. Şanlıurfa GAP Stadı 28.965 kişilik kapasiteye sahip.

Bu statta Fenerbahçe'den kupa almıştı

2010 yılında Trabzonspor, Şanlıurfa GAP Stadı'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelmiş ve kritik maçı 3-1 kazanarak, Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu.

Kupa Trabzon'da kalkabilir!

Trabzonspor'un Altay maçı için yaptığı başvuru TFF tarafından kabul edilirse karşılaşma Şanlıurfa'da oyanancak. Bu sırada Medical Park Stadyumu'ndaki onarım işlemleri hız kesmeden devam edecek. Onarım çalışmalarının yetişmesi durumunda ise Trabzonspor, Pazar günü Spor Toto Süper Lig kupasını Akyazı'da kaldıracak.

Trabzonspor, TFF'ye başvuru yapıldığını duyurdu

Trabzonspor, Altay maçının Şanlıurfa'da oynanması için (Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen başvuru yaptığını açıkladı. 


Kulüpten yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu’nda şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz Fraport TAV Antalyaspor karşılaşması sonrası Medical Park Stadyumu’nun gerek zemininde gerekse teknik ve fiziki altyapı şartlarında müsabaka oynanmasını engelleyecek ağır tahribat oluştuğu tespit edilmiştir.

Mevcut tespitlerimiz değerlendirildiğinde, 37. haftada kendi sahamızda oynayacağımız Altay müsabakasının, sahamızda oynanmasının, sporcu sağlığını ciddi derecede tehlikeye sokabileceği, futbolumuzun görsel açıdan kötü bir görüntüye yol açılarak marka değerine ciddi zarar verilebileceği, maçın yayın, reklam vb. süreçlerinin sağlıklı işleyemeyeceği gibi tehlikelerin yaşanabileceği sonucu ortaya çıkmaktadır.

Bu doğrultuda Altay karşılaşmasının 14 Mayıs, Cumartesi günü Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvurular gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Sezonu şampiyonluk töreninin ise 15 Mayıs, Pazar günü Trabzon Medical Park Stadyumu’nda yapılması için yine Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli başvurular yapılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Kombineli taraftarlar ne olacak?

Trabzonspor'un Altay maçını Şanlıurfa'da oynaması durumunda taraftarlar kupa töreni maçında kombine biletlerinin geçerli olup olmadığını merak ediyor. Bunun ilgili Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre kulüp önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yapacak. 

Senin için hazırladığımız haberler