Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "6-7 transfer daha yapılacak"

Orhan Gülek
08.06.2021 - 21:57 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 22:04

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, takıma yapılacak yeni transfer hakkında açıklamalarında bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "6-7 transfer daha yapılacak"

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon güçlü bir kadro kurmak isteyen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Gervinho ve Bruno Peres'in ardından Marek Hamsik'i de kadrosuna kattıklarını açıkladı.

"6-7 transfer daha yapılacak"

TRT Spor'a konuşan Ağaoğlu "Bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Şu anda Trabzonspor kulübünün yapmış olduğu transferler, transfer limitleri içerisinde yapılan transferler. Hiçbir oyuncu satılmasa dahi bu bütçeyi karşılayabilecek durumdayız. 6-7 transfer daha yapılacak. Artık hesapların yeniden yapılmaya başlandığı yeni bir sürece girdik. Yabancı kuralı ile beraber planlarımız da değişti. Elimiz, kolumuz bağlandı. 14 yabancı alıp 8'ini oynatacaksınız. Çok farklı bir politika izlenmesinin gerekliliği ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"Hamsik'in parayla pulla işi yok"

Ahmet Ağaoğlu yeni transfer Marek Hamsik için, "Hamsik'in Göteborg'a gitmesinin tek sebebi, daha yarışmacı ligde oynayarak EURO 2020'ye hazır olmaktı. Parayla pulla işi yoktu. Hamsik'in farklı beklentileri olduğunu ve bunların para olmadığını anlayabilirsiniz." dedi.

Ağaoğlu, "Hocayla uzun süreli görüşmeleri oldu. Oyuncu, tamamen oynama düşüncesiyle geliyor. Oyuncu yaşlı deniyor, geçen sene 37 yaşındaki oyuncumuzla anlaşılmadığımızda kızıldı. Hocanın oynatacağı bir sistem var ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanacağı isimler var." şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

"TFF, yabancı kuralı konusunda çok direnç gösterdi"

Ağaoğlu Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı kuralı için, "TFF, yabancı kuralı konusunda çok direnç gösterdi. Futbolun gelişmesinden sorumlu bir kurumun, bu kadar direnç göstermesini anlamakta güçlük çekiyoruz." şeklinde konuştu.

Sörloth konusu

Ağaoğlu, geçen sezon Trabzonspor'da çok başarılı bir sezon geçiren Norveçli futbolcu Sörloth transferi için ise şu ifadeleri kullandı:

"Leipzig kulübü bu oyuncu takımda tutuyorsa zaten yapacak bir şey yok. Eğer satması ve kiralaması gündeme gelirse farklı şeyler konuşabiliriz. Burada oyuncunun da sürekli anılması Leipzig kulübüne haksızlık oluyor. Henüz hocanın Sörloth için verdiği bir şey yok. Ama geleceği netleşince farklı şeyler konuşabiliriz.

 "Bu isimler dünya futbolunda yıldız olarak geçiyor"

Yapılan transferlerde maksimum verimi almak istediklerini dile getiren Ağaoğlu "Bu aldığımız oyuncuların takıma vereceği katkı ne. Biz ona bakıyoruz. Gelecek olacak oyuncuların katkıları hesaplıyoruz biz. Bu isimler dünya futbolunda yıldız olarak geçiyor. Ama yıldız alalım diye yapılan transferler değil. Yabancı sınırlamasıyla birlikte biraz farklı hesaplar yapılacak. Yerli oyuncular gündeme gelebilir. Hocanın söylediği 5 oyuncunun 4'ü gerçekleşmiş olacak. Atık kamp başladıktan sonra takımın ihtiyaçları doğrultusunda farklı mevkilere oyuncu alabiliriz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler