Trabzonspor, borsada da fırtına gibi!

17.06.2020 - 14:42 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 14:45

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupada finale yükseldi. Ligde ve kupada fırtına gibi esen Trabzonspor, borsada da aynı şekilde karşılık buldu. Fenerbahçe galibiyetinin borsaya etkisi ne oldu?

Trabzonspor, borsada da fırtına gibi!

CEYHUN KUBURLU - AJANSSPOR

Süper Lig'de lider olan Trabzonspor'un, Fenerbahçe'yi de Ziraat Türkiye Kupas'ndan eleyip finale çıkmasıyla Borsa İstanbul'da işle gören hisseleri de güne yükselişle başladı. Bordo mavililerİn hem lig hem kupa da finale yaklaşmasıyla yatırımcıların da gözdesi oldu.

Değeri 2 milyara yaklaşıyor

Trabzonspor Sportif AŞ'nin hisseleri dünkü yükselişini sürdürdü. Borsa İstanbul'da işlem gören hisseler bugün güne yüzde 9.3'lük artışla başladı.

Hisseler ne kadardan işlem gördü_

Trabzonspor'un hisseleri 7.2 liradan işlem görürken, şirketin piyasa değeri de 2 milyar liraya yaklaşıyor. Borsa İstanbul'da Trabzonspor'un değeri 1.7 milyar lira seviyesinde.

En büyük handikap UEFA cezası

Uzmanlar, "Hem şampiyonluk hem Türkiye Kupası'ndaki heyecanın borsaya yansıdığını gözlemliyoruz. Trabzonspor'un ligler başladıktan sonra performansından bir şey kaybetmemesi nedeniyle yatırımcıların güveni de arttı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi için UEFA ile görüşmelerin umutlu başlaması da hisselere yansıyor. Eğer UEFA ceza vermeseydi bugün çok daha iyi bir seneryo ile karşılaşılırdı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler