Trabzonspor camiasının etkin isimleri konuştu! Transfer yasağı...

20.01.2019 - 02:14 | Son Güncellenme: 19.01.2019 - 23:19

Trabzonspor camiasının etkin isimleri konuştu! Transfer yasağı...

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 29 puanla 2. sırada tamamlayan Trabzonspor, ikinci devrede de başarılı bir görüntü çizmek istiyor. Mali problemleri çözmek için uğraş veren Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi, transfer yasağının kaldırılması konusunda ise kötü bir haberle karşılaştı. 

Trabzonspor camiasının önde gelen isimlerinden transfer yasağı yorumu

Trabzonspor Kulübü, FIFA'nın verdiği transfer yasağının kaldırılmadığını açıkladı. Peki bu karar Trabzonspor'u ligin ikinci yarısında etkiler mi? Bordo-mavili camianın etkili isimleri bu sorunun yanıtını Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'e verdi. 

Mehmet Ali Yılmaz - Trabzonspor Eski Başkanı

Trabzonspor genç oyuncularıyla transfer yasağının eksiklerini kapatır. Bizim kaynağımız genç oyunculardır. Dışarıdan işe yaramayan transfere zaten gerek yok. Öyle yabancı oyuncu alınıyor ki… Dışarıdan aldığımız oyuncuları çok fazla dışarı satamıyoruz. Kendi gençlerimize güvenmeliyiz, altyapıyı da güçlendirmek gerekiyor.

Özkan Sümer - Trabzonspor Kulübü Eski Genel Koordinatörü

Mali yapılar sadece Trabzonspor’un değil, ülke sporunun sorunu. Bütün kulüpler batmış vaziyette. Bunu görmek gerek. Ekonomik yönden, oyuncu üretiminde batmış bir ülkeyiz. Yaşlı oyuncuların bol olduğu bir lig. Trabzonspor da bu aynı yanlışlara katılan ve bedel ödemesi gereken bir konuda. Bu yasak Trabzonspor’u sportif açıdan zorlamaz. Kendi kaynağından kadroya kattığı oyuncular alışma süreci yaşıyor. Onların, eksiği aksağı bir yönde giderebileceğini düşünüyorum.

Hayrettin Hacısalihoğlu - Trabzonspor Eski Asbaşkanı

Trabzonspor’un şartları ortada. UEFA’nın yaptırımları da ortada. Bu şartlar içerisinde tabi ki Trabzonspor kendi isteğine göre hareket edemiyor. Şartlar ve kriterler doğrultusunda hareket etmek zorunda. Türk futbolundaki gerçekleri herkes biliyor ama görmemezlikten geliyor. Böyle bir yasağın Türk futboluna zararı değil, yararı olur. TFF’nin bir düzenleme yapması gündemde. Bu borçları artırmak zaten mantıklı, makul bir davranış olmaz. Bir anlamda bu yasaklar kulüplerin hayrınadır. Ama bu yılı Trabzonspor açısından farklı değerlendirmek lazım.

Hami Mandıralı - Trabzonspor Eski Teknik Direktörü

Transfer yasağı keşke olmasaydı. Trabzonspor daha da güçlenebilirdi. Şampiyonluk elbette her şey değildir. Bazen genç oyunculara güvenirsiniz ve geleceği kurtarırsınız. Trabzonspor’un gençler konusunda gidişatı iyi. Umarım diğer takımlar da genç oyunculara güvenir ve Türk futbolunun geleceği kurtarılır.

Haluk Şahin - Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu

Öte yandan mevcut yönetimde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Haluk Şahin ise Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "UEFA'nın mali kriterleri açısından tüm kulüpler zor durumda. Biz de aynı durumdayız. Transfer yasağı kalkmasa da önemli değil. Kadromuzda çok değerli oyuncular var. Onlarla başarılı oluruz. Biz üç yıllık bir yönetimiz; fakat 5 yıllık bir plan kuruyoruz. Bizden sonra gelecek yönetimin rahat çalışmasını istiyoruz." demişti.

Sadri Şener - Trabzonspor Eski Başkanı

Senin için hazırladığımız haberler