"Trabzonspor, Eddie Newton ile şampiyonluklara ambargo koyar"

23.07.2020 - 09:33 | Son Güncellenme: 23.07.2020 - 09:44

Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir'in ayrılmasının ardından koltuğa Eddie Newton oturdu. Pekiyi, Newton geçici bir teknik adam mı? Yoksa kulüp felsefesini oluşturabilecek biri mi? Eddie Newton'ın 25 yıllık arkadaşı teknik direktör Koray Palaz, Eddie Newton ile ilgili çok özel açıklamalar yaptı.

"Trabzonspor, Eddie Newton ile şampiyonluklara ambargo koyar"

İngiliz ekibi Chelsea’de yardımcı antrenör ve scout şefi olarak görev yapan Eddie Newton’ın Trabzonspor’da göreve teknik direktör olarak devam edeceği iddiaları gündeme geldi. Hüseyin Çimşir ile yolların ayrılmasının ardından Newton ile ilgili böyle bir plan var mı? Newton, Trabzonspor’u çalıştırabilecek yeterliliğe sahip mi?

Eddie Newton’ı 25 yıllık arkadaşı Koray Palaz anlattı

Onu en iyi tanıyan isimlerden birine sorduk. Koray Palaz, 25 yıldır tanıdığı, yakın dostu Eddie Newton’ı anlattı. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Koray Palaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Trabzonspor’un Avrupa’ya açılan penceresi…

İlk göreve geldiğinde hangi görevi üstleneceği tartışma yaratan Eddie Newton için, ‘Trabzonspor’un Avrupa’ya açılan penceresi’ olacağı konuşulmuştu.

Newton’ın, Çimşir’den sonra göreve geleceği gündemde

Şimdilerde ise Eddie Newton’ın Trabzonspor’da Hüseyin Çimşir sonrası Newton’ın göreve geleceği ve kulüp felsefesi oluşturmak için kolları sıvayacağı konuşuluyor.

Chelsea ile önemli başarılar elde etti

Chelsea’de 8 yıl görev yapan, 2012 yılında da Roberto Di Matte ile birlikte Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve FA Kupası kazanan Newton, Ada ekibinde önemli başarılar elde etti.

Kimlerle çalıştı?

Newton, Guus Hiddink, Jose Mourinho, Antonio Conte, Maurizio Sarri ve Frank Lampard dönemlerinde Chelsea’de çalıştı.

Koray Palaz: ”Trabzonspor’a faydalı olacaktır”

Uzun yıllar İngiltere’de yaşayan ve Eddie Newton’ı en iyi tanıyan isimlerden biri olan teknik direktör Koray Palaz, İngiliz futbol adamını şu sözlerle anlatıyor:

"Eddie Newton önemli bir futbol adamı, bir dosttur. Chelsea ve dünyada adı geçen birçok teknik adamın yardımcılığını yapmıştır. Dünya futboluna son 15-20 senede damga vuran teknik adamlarla çalışmıştır. İyi bir futbol beyni ve iyi bir kişiliktir. Trabzonspor’da faydalı olacaktır."

“Başarılı olabilecek donanıma sahip”

Palaz, Eddie Newton'un futbolcularla olan iyi ilişkilerine de dikkati çekti. Koray Palaz, "Trabzonspor’da hoca olarak sahaya çıkacak. Oynatacağı pozitif futbol, onun durumunu belirleyecek. Eddie Newton, başarılı olabilecek donanıma sahip. Trabzonspor’un üzerinde bir ölü toprağı var. Eddie, camianın içinde ve futbolcularla iyi bir ilişkiye sahip. Sahaya çıkacağı maçlar iyi bir gösterge olabilir" diye konuştu.

“Trabzonspor, şampiyonluklara ambargo koyabilecek felsefeyi oluşturabilir”

Öte yandan Koray Palaz, Trabzonspor'un teknik direktörü olması halinde Newton'ın bir kulüp felsefesi oluşturacağına ve şampiyonluklara ambargo koyabilecek bir yapı hazırlayacağını ifade etti.

Palaz, "Trabzonspor’un bir futbol felsefesine ihtiyacı var. Eddie Newton, bu felsefeye ulaştıracak doğru isimdir. Altyapıdan çıkabilecek oyuncular var. Bu oyuncuların yurt dışına çıkabilmesi için doğru kişilere ihtiyaç var. Eddie Newton da doğru bir referans aralığıdır. Ülke futbolu adına doğru referansları oluşturabilecek donanıma sahiptir. Trabzonspor’a uygun bir isim. Tabii ki ülkemizde sabır da gerekiyor. Kulüp felsefesi oluşturabilecek en ideal kişidir. Chelsea’deki modeli Trabzonspor’a empoze ederse, Trabzonspor’un şampiyonluğa ambargo koyabileceği bir yapı oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler