Trabzonspor-Galatasaray maçı sonrası MHK'den Cüneyt Çakır kararı!

16.09.2021 - 13:32 | Son Güncellenme: 16.09.2021 - 13:39

MHK, Trabzonspor-Galatasaray maçındaki tartışmalı penaltı pozisyonu sebebiyle eleştirilen Cüneyt Çakır ile ilgili kararını verdi. İşte detaylar...

Trabzonspor-Galatasaray maçı sonrası MHK'den Cüneyt Çakır kararı!

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında oynanan ve 2-2 sona eren Trabzonspor-Galatasaray maçı sonrası hakem Cüneyt Çakır sert eleştirilere maruz kalmıştı. Merkez Hakem Kurulu, 5. haftada Cüneyt Çakır ile ilgili kararını verdi. Detaylar haberde...

Cüneyt Çakır, penaltı pozisyonu sebebiyle eleştirilmişti

Trabzonspor yöneticileri, Galatasaray maçında VAR olarak görev yapan Cüneyt Çakır'ın kritik hatalar yaptığını savunmuş ve tecrübeli hakemi Nelssonn'un pozisyonunda penaltı vermediği için eleştirmişti. 

MHK, Çakır'a güveniyor

Merkez Hakem Kurulu, bu haftanın hakemlerini belirledi ve Cüneyt Çakır'a Adana Demirspor-Çaykur Rizespor maçında görev yaptı. Çakır, 18 Eylül Cumartesi günü oynanacak maçta orta hakem olarak görev yapacak. 

Trabzonspor'dan Çakır tepkisi

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, hem orta hakem Ali Palabıyık hem de Cüneyt Çakır'a şu sözlerle yüklenmişti:

"Türk futbolunun kronikleşen sorunlarından hakem hataları neticesinde yine hiç istemediğimiz olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta oynadığımız Galatasaray müsabakasında yine tüm Türkiye'nin gözleri önünde akılla izah edemediğimiz olaylar yaşandı. Türkiye'deki tüm yorumcuların ve eski hakemlerin "penaltı" kararında birleştiği pozisyonda gerek müsabakanın hakemi Ali Palabıyık, gerekse VAR'daki Cüneyt Çakır sebebini bilmediğimiz bir biçimde penaltı kararını veremedi. UEFA ve FIFA organizasyonlarında üst düzey görevler alan Cüneyt Çakır'ın bu pozisyonu, özellikle de önündeki ekranlardan bakarak görememesi bizlerin aklında soru işaretleri bırakıyor. Trabzonspor Kulübü olarak şaibelerden, soru işaretlerinden ve art niyetli kararlardan arınmış bir sezon istiyoruz."

Bu sezon 2 maç yönetti 

Cüneyt Çakır, 2021-22 sezonunda şu ana kadar 2 maç yönetti. Deneyimli hakem, Karagümrük'ün 3-2 kazandığı Gaziantep FK ve Beşiktaş'ın Karagümrük'ü 1-0 yendiği maçlarda düdük çaldı. Çakır'ın Adana Demirspor-Çaykur Rizespor maçı bu sezonki 3. karşılaşması olacak.

Senin için hazırladığımız haberler