Trabzonspor hangi başkana sinsi dedi?

08.03.2020 - 12:05 | Son Güncellenme: 08.03.2020 - 12:23

Trabzonspor hangi başkana sinsi dedi?

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, 1-1 sona eren Gaziantep FK maçının ardından çok sert bir açıklama yaparken, isim vermeden bir Süper Lig başkanını hedef aldı. Bordo mavili yöneticinin işaret ettiği başkanın ise bir İstanbul külübünde görev yaptığı kaydedildi.

Trabzonspor'da 1-1 berabere kalınan Gaziantep FK maçı sonrası hakem Halis Özkahya'ya büyük tepki vardı. Bordo mavililerin internet sitesinden başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan imzasıyla yapılan açıklamada, Özkahya ve ekibinin hakemliği bırakması gerektiği vurgulanırken; isim vermeden bir Süper Lig kulübünün başkanı da hedef tahtasına konuldu.

Trabzonspor'un açıklamasındaki o bölüm

Trabzonspor'dan yapılan açıklamadanın ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

"Türk hakemliğinin yüz karası Halis Özkahya bugün; 2012 yılında yönettiği bir maçta verdiği karar sonrasında bir futbolcunun yüzüne tükürmesinin ardından o tükürükleri silerek hakemliğini kurtaran, öğretmen olarak gittiği Batman’dan tayinini Yalova’ya aldırtan Süper Lig’teki bir kulübün başkanına tüm bu sürecin diyetini ödemektedir.

Trabzonspor Kulübü olarak mücadelemiz bu sistemle, bu sistemin ahlaksızlık çarkını döndürmeye çalışan odaklarla ve her bir çarkın içinde kendine yer edinmiş aşağılık ve asalak bireylerledir!

Bizler; MHK tarafından son üç karşılaşmamıza Abdulkadir Bitigen, Yaşar Kemal Uğurlu ve Halis Özkahya’nın neden atandığını bilmekteyiz! Merkez Hakem Kurulu’nun ve onların arkasında duran Süper Lig’deki bir kulüp başkanının sinsice yaptığı tüm planların da farkındayız."

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ve Raul Meireles

Bordo mavili kulübün açıklamasında yer alan ve 2012 yılında yaşanan olayda bahsi geçen futbolcu Raul Meireles. 2012-13 sezonunun 16. haftasında (16 Aralık 2012) Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren ve sarı kırmızılıların 2-1'lik üstünlüğü ile sona eren derbide kırmızı kart gören Meireles'in, daha sonra hakem Halis Özkahya'ya tükürdüğü belirtilmişti.

Özkahya'ya tükürmesi ve hakareti nedeniyle 11 maç ceza alan Meireles'in bu cezası, tükürme eyleminin gerçekleşmemesi sonucuTahkim Kurulu tarafından 4 maça düşürülmüş,çift sarı karttan kırmızı kart gördüğü için ekstradan 1 maç cezalı duruma düşen Portekizli oyuncu, toplam 5 maçta forma giyememişti.

O başkan kim?

Trabzonspor'un işaret ettiği Süper Lig başkanının, o dönem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili olan Göksel Gümüşdağ olduğu ifade edildi.

Özkahya'nın Meireles olayından ötürü yıprandığı ve o süreçte Gümüşdağ'ın desteğiyle hakemliği devam ettiği iddia ediliyor.

Ünlü spor yorumcusu Sinan Engin, Trabzonspor'dan yapılan açklamada hedef alınan başkanın Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ olduğunu kaydederek, "2012'deki tükürük olayı, Yalova'ya atama falan denilince bir isim akla geliyor. Bu kişi zaten Mustafa Cengiz değil, kıdemli yetmiyor o zaman yoktu." ifadesini kullandı.

Göksel Gümüşdağ da Halis Özkahya'ya tepki göstermişti

Öte yandan Gümüşdağ da 23 Eylül 2019'da yapılan ve 1-1 sona eren Beşiktaş maçından sonra Halis Özkahya için 'iyi niyetli değil' ifadesini kullanmıştı.

Gümüşdağ, Vodafone Park'ta yapılan maçı yöneten hakem Suat Arslanboğa ile müsabakada Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görev alan Halis Özkahya'ya tepki göstermiş ve "Konuşulacak çok şey var ancak ilk yarının son pozisyonunda düdüğü çalamayan, VAR'a çağırmayan hakemlerin iyi niyetli olamayacağı kesin." demişti.

Trabzonspor - Başakşehir maçı ne zaman?

Bu arada şampiyonluk yarışı açısından büyük bir önem arz eden maç haftaya Trabzon'da yapılacak. Trabzonspor ile Başakşehir arasında oynanacak zorlu mücadele 15 Mart Pazar günü 16.00'da başlayacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler