Trabzonspor lanete son verebilecek mi?

25.02.2020 - 13:45 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 10:56

Trabzonspor lanete son verebilecek mi?

2014-15 sezonundan itibaren Süper Lig, efsane isimlerin onuruna oynanıyor. Süleyman Seba ile başlayan gelenek bu sezon da Cemil Usta ile devam ediyor. Ancak şu ana kadar kulüp efsanelerinin adını taşıyan sezonlar o kulüp için pek iyi geçmedi. Peki Trabzonspor lanete son verebilecek mi?

Dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 30 Ağustos 2014'te düzenlediği basın toplantısında 2014-2015 Futbol Sezonu ile birlikte yeni bir sayfa açtıklarını açıklamıştı. (O senenin Süper Kupa mücadelesi, Soma'daki maden faciası nedeniyle Manisa'da oynanmış fakat maça olaylar damga vurmuştu.) Yaşanan olayları tasvip etmediklerini açıklayan ve bu konuda sert tedbirler alacaklarını ifade eden Demirören, "Bu konudaki kararlığımızı futbol camiasıyla paylaşmak, bu konuda duygu ve tavır birliği yaratmak için 2014-2015 Futbol Sezonu'nu hepimizi birleştiren sembol bir kişiliğe, futbolumuzun efsane ismi, rahmetli Süleyman Seba'ya adamaya karar verdik" demişti.

Beşiktaş'ta hem futbolculuk hem de başkanlık yapan Süleyman Seba'nın adını taşıyan sezon Beşiktaş için pek parlak geçmedi. 34 hafta sonunda 69 puan toplayan siyah beyazlılar ligi 3. sırada bitirdi. Şampiyon ise 77 puanla Galatasaray oldu. 

2016-17 sezonu Galatasaray efsanesi Turgay Şeren'in onuruna oynandı. Sarı kırmızılı ekip o sezon 64 puanla ancak 4. olabildi. Şampiyon ise 77 puanla Beşiktaş'tı. 

Uzun yıllar Gençlerbirliği başkanlığı yapmış olan İlhan Cavcav'ın adı 2017-18 sezonuna verildi. Sadece 33 puan toplayan başkent ekibi ligi 17. sırada bitirdi ve küme düştü.

Geçen sezon ise Fenerbahçe efsanesi Lefter Küçükandonyadis'in adıyla oynandı. Sezon için küme düşme hattına kadar gerileyen sarı lacivertliler sezonu 46 puanla 6. tamamladı. Şampiyon ise 69 puanla Galatasaray oldu. 

Bu sezon başında ligin adı Cemil Usta (Dozer Cemil) olarak belirlendi. Trabzonspor'un efsane isimlerin biri olan Cemil Usta adına oynanan sezonda bordo mavililer şu ana kadar iyi iş çıkarmış durumda. 22 maçta 45 puan toplayan Trabzonspor averajla 2. sırada yer alıyor. Ancak onlara gizli lider diyebiliriz zira bir maçları eksik. Yeni Malatyaspor'u yendikleri takdirde liderlik koltuğuna oturacaklar.

Kulüpler için adeta bir lanete dönüşen bu durum bakalım Trabzonspor'u nasıl etkileyecek? Lanet devam mı edecek, yoksa yeni bir sayfa mı açılacak? Hep beraber göreceğiz.

(Not: Süper Lig'de 2015-16 sezonu eski TFF Başkanları'ndan Hasan Doğan'ın anısına oynanmıştı.)

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler