Trabzonspor maçına inanılmaz atama! Amaç hakemlik sistemini sabote etmek mi?

15.04.2022 - 16:19 | Son Güncellenme: 15.04.2022 - 20:20

8 Mart operasyonu ile çok sayıda hakemi görevden alan Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Trabzonspor-Karagümrük maçına Erkan Engin’i atadı.

Trabzonspor maçına inanılmaz atama! Amaç hakemlik sistemini sabote etmek mi?

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Ferhat Gündoğdu yönetimindeki MHK’nin akıl almaz ve hakemlik tarihinde görülmedik uygulamalarına her hafta bir yenisi ekleniyor. 8 Mart operasyonu ile çok sayıda hakemi herhangi bir mantıklı argüman ortaya koyamadan sezonun en yoğun döneminde bir kalemde silen, Tahkim Kurulu kararına uymayan, hakemler arasında adeta bir cadı avı başlatan MHK, yaptığı teamül dışı atamalarla da sistemi alt üst etmeye devam ediyor. Bütün bu yapılanlar akla “amaç sistemi sabote etmek mi” sorusunu getiriyor.

Trabzonspor ve Rizespor maçlarında devamlı görev

Bu hafta oynanacak olan 33. Haftada TFF 1. Lig’de sadece 2 maç yönetmiş 2. Lig hakemi Ozan Ergün’e görev veren MHK, bugünkü Trabzonspor-Karagümrük maçında VAR görevine son 4 haftada 3 kez Trabzonspor 2 kez de Rizespor maçında VAR görevi yapan, Trabzonspor-Beşiktaş maçında fahiş kural hatasına ortak olan ve geçen hafta Rizespor-Konyaspor karşılaşmasında yine kurallara aykırı ofsayttan atılan Rizespor golüne müdahale etmeyen Erkan Engin’i atadı.

Dünyada örneği yok

Bir hakemin aynı takımın maçlarında bu kadar üst üste görev almasının örneği dünyada yok. Özellikle de o takımın lehine veya aleyhine kısa süre önce fahiş bir hata yapılmışsa. MHK’nin asla doğru olmayan bu tür bir uygulamayı yapmasının tek nedeni olabilir o da giderayak sistemi sabote etmek.

Ferhat Gündoğdu neden istifa etmiyor?

Nihat Özdemir ve Mehmet Baykan gibi Türkiye’de yerleri belli olan çok önemli figürlerin istifa ettiği TFF’de Ferhat Gündoğdu’nun istifaya bu derece direnmesi ve mahkeme dahil kimseyi takmamasının ardındaki gücün ne olduğu ise tam bir muamma.

Senin için hazırladığımız haberler