Trabzonspor mesafeyi korudu! Yeni yıla mutlu giriş

Ali Bozkurt
25.12.2021 - 20:03 | Son Güncellenme: 26.12.2021 - 08:40

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor ile Başakşehir karşı karşıya geldi. TS - B.Şehir maç özeti ve golleri dahil detaylar haberimizde...

Trabzonspor mesafeyi korudu! Yeni yıla mutlu giriş

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Trabzonspor'un iki topu direkten dönen karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı. İşte detaylar...

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti

Süper Lig'de devreyi 46 puanla lider kapatan Trabzonspor, Süper Lig tarihinde ilk yarılarda en fazla puan toplayan takım unvanını Fenerbahçe'den devraldı. Trabzonspor'a konuk olduğu son yedi Süper Lig maçını kaybetmeyen İstanbul Başakşehir (3G 4B), bordo-mavili ekibin 2015/16 sezonundan bu yana iç sahada mağlup edemediği tek takım konumunda.

Trabzonspor ilk yarı direkleri geçemedi

Trabzonspor'da 20. dakikada Bakasetas'ın ceza yayı üzerinden vuruşunda üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı. Daha sonra ise 31. dakikada Hamsık'in ceza sahası içine doğru gönderdiği topu önüne alan Cornelius'un aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.Trabzonspor ilk yarıda 2 net pozisyondan faydalanamadı ve ilk yarıyı 0-0 eşitlikle kapattı.

Trabzonspor ilk devreyi lider kapattı

Başakşehir'i kendi evinde ağırlayan ve ilk devrenin son karşılaşmasında rakibi ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, puanını 46'a yükseltti ve ligin ilk devresini lider olarak tamamladı. Trabzonspor en yakın rakibi Konyaspor'a (1 maç eksik) 10 puan fark atarken Başakşehir ise 13 puan fark etti. 

 

6 YILDIR EVİNDE YENEMEDİ


Trabzonspor ile rakibi Medipol Başakşehir, Süper Lig'de bugüne kadar 27 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Trabzonspor 10 kez galip gelirken 8 kez de rakibine mağlup oldu, 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Maçtan dakikalar 


20. dakikada Bakasetas'ın ceza yayı üzerinden vuruşunda üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.

31. dakikada Hamsık'in ceza sahası içine doğru gönderdiği topu önüne alan Cornelius'un aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

35. dakikada Visca'nın ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı faul atışını direkt kaleye sert gönderdi. Uğurcan Çakır, çift yumrukla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

45. dakikada Abdulkadir Ömür'ün ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muhammed'de kaldı.

İlk yarı sarı kart görenler

Sarı Kartlar: Hüseyin Türkmen (Trabzonspor), Ndayishimiye (Başakşehir)

51. dakikada Visca'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Aleksic'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

63. dakikada Abdulkadir Ömür'ün ceza sahası dışında sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Muhammed'de kaldı.

75. dakikada Chadli'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Okaka'nın vuruşunda top Uğurcan Çakır'da kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler