Trabzonspor mu, Beşiktaş mı? Orhan Kaynak'ın favorisi...

11.09.2020 - 16:00 | Son Güncellenme: 11.09.2020 - 16:21

Hem Trabzonspor hem de Beşiktaş'ta futbol oynayan Orhan Kaynak, Süper Lig'in ilk haftasında oynanacak dev maçı değerlendirdi. Trabzonspor ve Beşiktaş'ın eksi ve artıları neler? Maçı kim kazanır? Orhan Kaynak fikrini açıkladı.

Trabzonspor mu, Beşiktaş mı? Orhan Kaynak'ın favorisi...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Futbol kariyerinde hem Trabzonspor hem de Beşiktaş formalarını terleten, günümüzde ise teknik direktör olarak futbola hizmet etmeye devam eden Orhan Kaynak, Süper Lig’in ilk haftasında oynanacak dev maçı Ajansspor için değerlendirdi. Orhan Kaynak’ın favorisi kim? Trabzonspor mu, Beşiktaş mı lige daha hazır? İşte Orhan Kaynak’ın açıklamaları…

"Trabzonspor'dan bir anda mucizeler beklememek gerek"

-Hocam, iki takımın da formasını terlettiniz. Önce ev sahibi Trabzonspor’dan başlayalım. Hazırlık maçlarını pek baz almıyorum ama sizce Trabzonspor lige hazır mı? Ya da ne zaman hazır olur?

Ne zaman hazır olur bilemiyorum. Ama hazır olmadığı kesin. Yeni gelen oyuncular var. Taraftarsız oynanacak. Böyle maçlarda taraftara ihtiyaç oluyor. Bu avantajlar ortadan kalkınca, geçen sezon maçlar nasıl oynandıysa öyle devam edecek. Trabzonspor güç kaybetti gibi görünüyor. Sosa ve Novak gibi oyuncuların ayrılışı var. Bir anda mucize beklememek gerek. Trabzonspor’un başarılı transferleri de var. Her zaman şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmuştur. Hem yarışta kalmak hem de mali tabloyu düzeltmeye çalışıyorlar. Yönetim yoğun çalışıyor. Bu başarılı bir iş.

"Trabzonspor'un takviyelere ihtiyacı var"

-Yeni transferlerden Trondsen sakatlandı. Büyük bir talihsizlik. Sizce aşırı yüklenmeden kaynaklanan bir sakatlık mı? Ayrıca, Trabzonspor Norveçli oyuncunun sözleşmesini dondurup yeni bir transfer yapmalı mı?

4 gündür Trabzon’daydım. Çapraz bağlarında sorun var. 5-6 ay sürer sakatlığı. Devre arasına kadar olmayacak. Sözleşmesi dondurulabilir. Konuşulabilir. Ama bu yönetimle futbolcu arasında bir şey. Zaten limit aşımı da gündemde. Birçok kulüpte olduğu gibi bir durum var. Takviyelere tabii ki ihtiyaç var.

"Eddie Newton, kendisine verilen büyük şansı değerlendirmeli"

-Eddie Newton için neler söylersiniz? Bir teknik adam için istenilen transferlerin yapılması önemlidir. Trabzonspor, beklentilere karşılık verecek transferler yaptı mı? Stoper transferi de tartışılıyor…

Maçlar başlamadan bazı şeyler görünmez. Sturridge’i herkes övdü performans alınamadı. Sörloth patlama yaptı. Ekuban çıkış yapıyor. Transferler alınırken çok iyi dersiniz olmaz. Bazen hayal kırıklıkları olabilir. Önemli olan takım olmaktır. Eddie Newton gayret gösterecektir. Hocalığı tartışılmaz diyemiyorum. Geçen yıl 2 maçta hocalık yaptı. Kendisi için büyük bir şans. Karşılığını vermesi lazım. Yönetim büyük sorumluluk aldı. Bir cesaret aldılar. Ünal Karaman’ın gidişi ve Çimşir’in gelmesi de böyle bir sonuç.

"Gol yememeyi becerebilen galip gelecek"

-Beşiktaş’ta Sergen Yalçın PAOK maçında hazır görünmedi. Giden oyuncuların yeri de dolmuş görünmüyor. Beşiktaş için neler söylersiniz? Maçı kazananı hangi faktör belirleyecek?

Beşiktaş, PAOK maçında hazır değildi. Yeni gelen oyuncular var. Türkiye’de oynamış oyuncular aldılar. Beşiktaş’ta gidecekler, kalacaklar var. Beşiktaş kampanyalar düzenliyor. Ekonomik problemler hep gündeme geliyor. Rahatlamak için yardım ihtiyacı hissediyor. Beşiktaş resmi maç oynadı. Oyuncu kadrosunda çok dağınıklık yok. Trabzon’da mevcut oyuncuların üzerine oyuncu geldi ama sakatlanan oyuncular. Marlon da yine sakat. Trabzonspor’un defansında sıkıntı var. Beşiktaş’ta da var. Gol yememeyi becerebilen galip gelecek. Zevkli bir maç olacağını düşünüyorum. Taraftar olmadığı için her türlü sonuç çıkabilir. Keyifli bir maç olacaktır. İlk maçlarda kontrollü oyun tercih edebilir hocalar. Taktik anlayışı iyi yapan kazanır.

"Güven'i parlatabilirsen A klas bir oyuncu olabilir"

-Beşiktaş’ın sizce nasıl bir golcüye ihtiyacı var? Burak Yılmaz gittikten sonra A klas bir oyuncu istediğini söyledi Sergen Yalçın…

Hocalar her zaman en iyisini ister de kulübün mali durumu nasıl? Her ay başkan çağrı yapıyor. Mehmet Ekşi göreve geldi. Başarılar diliyorum. Sergen Hoca, A klas oyuncu ister. Almak için para olması lazım. Geleceğe dönük oyuncular da olabilir. Hazır oyuncuyu A klas yapamayabilirsiniz. Elinizde ne olduğu önemli. Takıma uygun oyuncu, A klas oyuncudur. Trabzonspor’da Nwakaeme yıldız değildi ama oldu. Güven’i parlatabilirsen A klas bir oyuncu olur. 1 yıldır tartışılıyor ve çıkışı yok. Eldeki mevcut oyunculardan da yeni oyuncu yaratabilirsiniz. Beşiktaş’ın çok yüksek bir profilli golcü alacağını düşünmüyorum. Sergen Hoca’nın nasıl bir oyun oynatacağı da önemli.

Senin için hazırladığımız haberler