Trabzonspor neden ceza aldı? Muharrem Usta'nın alacağı...

11.06.2020 - 17:12 | Son Güncellenme: 11.06.2020 - 17:22

Trabzonspor neden ceza aldı? Muharrem Usta'nın alacağı ne kadar? Trabzonspor nasıl bir savunma yapmalı? Atilla Dilaver tüm soruları Spor Kazanı programında yanıtladı.

Trabzonspor neden ceza aldı? Muharrem Usta'nın alacağı...

Trabzonspor'un eski hukukçusu Atilla Dilaver, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Trabzonspor neden ceza aldı? Muharrem Usta'nın alacağı ne kadar? Trabzonspor nasıl bir savunma yapmalı? Atilla Dilaver tüm soruları Spor Kazanı programında yanıtladı.

Trabzonspor mali konular yüzünden ceza almadı!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Trabzonsporlu hukukçu Atilla Dilaver, "Şu anda resmi bir görevim yok. Yönetimle anlaşmazlıklarım oldu ancak ben Trabzonsporluyum. FFP ile ilgili sıkı kurallar var. UEFA'nın anlaşmaları gayet sıkı denetleniyor. Trabzonspor, bu anlaşmayı daha önceki yıllarda yapmıştı. Bu cezanın asıl sebebi mali yapıdaki sorun değil. Bu cezanın gelmesinin asıl nedeni usul hataları" şeklinde konuştu.

Muharrem Usta'nın 36 milyon Lira alacağı var!

Atilla Dilaver, Trabzonspor'un almış olduğu cezanın sebebinin usul hataları olduğunu savundu ve Trabzonspor'un eski başkan Muharrem Usta'ya olan borcunu açıkladı. Atilla Dilaver, "UEFA haksızdır diyemeyiz. Bu anlaşmaların amacı kulüplerin mali yapılarını iyileştirmek. Trabzonspor'un mali yapısı gayet iyi durumda ancak burada usul hataları var. Bu durumu 3 ana noktada inceleyebiliriz. Eski başkan Muarrem Usta'nın burada bir alacağı var. Önceki yıllarda bu mebla Trabzonspor'un borcu olarak gözüküyordu ancak Trabzonspor bu parayı borç hanesinden çıkarmış. Trabzonspor bu borcu ödemedi. FFP kuralları gereği kulüplere para hibe edemiyorsunuz. Yönetim bu borcu tartışmalı olarak niteleyip hesaplardan kaldırdı. Bu cezanın sebebi Muharrem Usta değil. Bu borcun muhasebe kayıtlarında yer alma şekli asıl sorun. Muharrem Usta'nın 36 milyon Lira alacağı var. Muharrem Bey alacağından vazgeçemez ancak alacağı parayı sponsorluk anlaşması olarak konumlandırabilir. Muharrem Bey bu konuda anlayışlı davrandı ve bu durum çözüldü. Bu borç geçen seneki kayıtlarda vardı ancak bu sene yoktu. UEFA bu borcun neden ödenmediğini ve ortadan kalktığını sordu. UEFA burada haklı" dedi.

UEFA, sermaye artışının gelir kalemine yazılmasına karşı çıkıyor!

Atilla Dilaver, UEFA'nın bu cezayı vermesindeki 2. nedenin sermaye artışının gelir kalemine yazılmış olması olduğunu söyledi. Dilaver, "Türkiye'deki bütün futbol kulüpleri sermaye arttırımını gelir kalemine yazıyor. UEFA bu duruma karşı çıkıyor. Hükumetlerin futbol takımlarına sağladığı imtiyazlar var" dedi.

"Cezanın 3. sebebi vergi borçları"

Atilla Dilaver, bu cezanın gelmesindeki 3. nedenin vergi borçları olduğunu söyledi. Dilaver, Trabzonspor, vergi cezalarını borç kaleminden çıkarttı. Bunların hepsi muhasebe tekniğiyle ilgili konular. Trabzonspor bu bildirimi yaptıktan çok kısa bir süre sonra büyük bir gelir eldetti. Yusuf Yazıcı ve Okay Yokuşlu satıldı. Bu durum UEFA'nın dediği gibi olsa bile Trabzonspor'un mali yapısı çok iyi. UEFA'nın yorumu burada farklı oldu. Türkiye'de futbol kulüplerine çok toleranslı bakılıyor" ifadelerini kullandı.

UEFA'nın zamanlamasında bir art niyet aranabilir!

Atilla Dilaver, UEFA'nın art niyetli davrandığını savundu ve gelen cezanın zamanının irdelenmesi gerektiğini söyledi. Dilaver, "Burada asıl tartışılması gereken şey cezanın zamanı. Trabzonspor bu sene UEFA turnuvalarına kesinlikle katılacaktı. Trabzonspor'un uzun zaman sonra en başarılı olduğu sezon bu yıl. UEFA neden bu cezayı sonraki sezona taşımadı? Bu cezanın zamanlamasında bir art niyet aranabilir" dedi.

Bu ceza kalkabilir!

Atilla Dilaver son olarak Trabzonspor'un nasıl bir savunma yapması gerektiğini anlattı. Dilaver, "Trabzonspor, Türk futbol ekonomisinin pratik gerçeklerini anlatmalı. Burada asıl amaç kulübün mali yapısının düzeltilmesi. Trabzonspor'un hiçbir oyuncusuna veya personeline borcu yok. Trabzonspor mali açıdan gayet rahat durumda. Trabzonspor sattığı futbolculardan ciddi bir gelir elde etti. Trabzonspor yapacağı savunmada bunlara dikkat çekmeli. FFP'den ilk cezayı Beşiktaş aldı çünkü vergi borcunun olmadığını iddia etti. Beşiktaş'ın vergi borçları ortaya çıkınca yalan beyandan dolayı UEFA bir ceza verdi. Trabzonspor gerçeğe aykırı biz beyan vermedi. Trabzonspor burada sadece bir usul hatası yaptı. Bu ceza kalkabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler