Trabzonspor resmen açıkladı: 'Teklif var, değerlendiriyoruz'

12.09.2020 - 12:27 | Son Güncellenme: 12.09.2020 - 12:30

Trabzonspor kulübü, henüz Türkiye'ye geri dönüş yapmayan Sörloth için RB Leipzig'den resmi transfer teklifi aldıklarını açıkladı. İşte detaylar...

Trabzonspor resmen açıkladı: 'Teklif var, değerlendiriyoruz'

Süper Lig'de 2019-20 sezonunun gol kralı Alexander Sörloth, Trabzonspor'dan ayrılabilir.

Bordo mavili ekip Sörloth için Leipzig'den resmi transfer teklifi aldıklarını açıkladı. Yönetim kurulu tarafından kulübün menfaatleri doğrultusunda teklifin değerlendirildiğinin kaydedildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kiralama sözleşmesinin erken feshini gerektiren ve tüm tarafların mutabık kalacağı bir anlaşma için süreç devam ederken, futbolcumuz Alexander Sorloth ülkesinin milli takımının kampına katılmak üzere Norveç’e gitmiştir. Karşılaşmaların ardından 8 Eylül Salı günü Trabzon’da olması gereken oyuncumuz, Oslo’da COVID-19 testi yaptırdığını, PCR testinin 10 Eylül Perşembe günü sonuçlanacağını ve 11 Eylül Cuma günü Trabzon’da olacağını tarafımıza bildirmiştir.

Bugün itibariyle henüz Trabzon’a gelmeyen futbolcumuz için noter tespiti yapılmış olup kulübümüzün disiplin talimatındaki ilgili maddeler yürürlüğe girmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Trabzonspor yarın akşam (13 Eylül) evinde Beşiktaş'ı konuk edecek. Norveçli golcünün bu karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor. 

Trabzonspor, Sörloth transferinden ne kadar kazanacak?

Bild gazetesinin bugün paylaştığı habere göre RB Leipzig, Sörloth için teklifini 20+4 milyon euroya kadar yükseltti. 

Gazete eğer transfer gerçekleşirse Trabzonspor'un 10 milyon eurodan fazla bir ücreti kasasına koyacağını, Crystal Palace'ın 6 milyon eurodan fazla kazanacağını yazdı.

Trabzonspor, Sörloth'u geçen sezon başında Crystal Palace'tan iki yıllığına kiralamıştı. Sözleşmede opsiyon hakkı bulunan Trabzonspor 2020-21 sezonu bitimine kadar 6 milyon euro ödeyerek oyuncuyu kadrosuna katabiliyordu. Ancak Palace da 9 milyon euro ödeyerek onu geri alabiliyordu. Transfer şimdi gerçekleşeceği için bonservis konusunda Trabzonspor ile Palace arasında pazarlıklar devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler